Hofbogen Rotterdam: nieuwkomers en dakdromen

Het gebied rond de Hofbogen Rotterdam is flink in beweging en het lijkt alsof er elke maand een nieuwe hotspot opent. En wist je dat de eerste bomen op het Dak van Station Hofplein al zijn geplant? Ander goed nieuws: vanaf eind april staan verschillende events op het programma. Kortom, een plek in het Rotterdamse om in de gaten houden!

Dat doet Talks & Treasures al vanaf de eerste blog en dan nog piept er weleens een leukerd doorheen, zoals B&B De Hofboog. Het beste neem je af en toe een kijkje langs de voormalige spoorlijn. Van de Raampoortstraat tot aan het Noorderkanaal bij de A20 vind je verborgen parels om te winkelen, eten of drinken.

Hofbogen Rotterdam: nieuwkomers en dakdromen

Nieuws in de Hofbogen Rotterdam

Zet een rondje Hofbogen maar op je lentelijstje. Zeker als je afgelopen winter de opening van nieuwkomers Esto en Happy Italy hebt gemist.  En er is meer moois, want Eurotrash United heeft dit weekend haar intrek genomen in maar liefst zes bogen aan de Vijverhofstraat. De nieuwste aanwinst wordt een bruisende plek waar je vanaf 15.00 tot ‘s avonds laat terecht kunt.

Het is de thuisbasis voor de bijzondere biertjes van Eurotrash Brewery en je kunt hier ook terecht voor delicatessen.

Die eet je natuurlijk net zo gezellig als borrelhap met een drankje in de pub. Leuk weetje is dat dit een project is van kunstenaars Arno & Iris die je kent van het kunstwerk in de Markthal en de inrichting van Rebelz aan de Rotte.

Dakdromen & events

Er zijn dakdromen over een rooftop bar, zelfs ideeën, en heel wat ambities voor moois op het dak. Het RYPP Wijnfestival is het eerste moment om uit je dak te gaan op het Dak van Station Hofplein. Daarna klim je tijdens de Dakendagen naar deze hotspot voor knap uitzicht over de stad. Verder staan er voor deze lente en zomer nog meer superleuke events op de agenda: Roffa Mon Amour, Operadagen en het Hofpleintheater.

Eind april, zondag 30 om precies te zijn, doet Designer Market de aftrap. Kan jij die dag struinend langs allerlei moois en lekkers een rondje Hofbogen Rotterdam doen.

Hofbogen Rotterdam: nieuwkomers en dakdromen

Ik nam laatst een kijkje op het Dak van Station Hofplein en zag daar de eerste fruitbomen al in de grond staan. In de zomer zou dit een perfecte plek zijn om op een kleedje met je picknick de stadse drukte te ontsnappen. Ik denk graag groot en zie iets als de New Yorkse High Line verrijzen boven de stad. Hoe mooi zou dat zijn!

Natuurlijk gaat dat niet in een keer, maar als enthousiaste ‘rooftopper’ kan ik niet wachten op een romantische daktuin, een knus dakterras of een rooftop biergarten om te borrelen.

Beeld homepage: Michele van Vliet
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met de Hofbogen. Zij houden je up-to-date over events en nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *