Furtjuh mee op zomervakantie

Wat ik vorige zomer nog niet door had, is na afgelopen meivakantie duidelijk geworden: Furtjuh gaat mee op vakantie! Naast films kijken, de dagelijkse portie YouTube, gaan alle andere socials van mijn tienermeiden ook gewoon door. De batterij opladen tijdens de vakantie, krijgt opeens een heel andere betekenis.

In de caravan met Harry

Ik kampeer vooral uit liefde voor man en kinderen. De meiden hebben vrijheid, maken vrienden en gaan er op uit. Zo ging het tenminste altijd. Tot vorig jaar zomer Harry Potter ‘de camping op kwam’ en oudste dochter de kampeerplek nauwelijks meer af kwam. Het begon heel onschuldig met het lezen van het laatste deel van de Potter-serie op het strand.

Maar toen het nieuwe campingvriendinnetje ook een Harry-fan bleek, was het einde zoek. Dagen achter elkaar keken ze alle films van Harry Potter. Met 35 graden in de caravan of ’s avonds tussen de muggen. Tussendoor gingen ze snel even zwemmen, om daarna weer verder te kijken. Ze heeft weinig vrienden meer gemaakt die vakantie!

Zomervakantie-1-

Zomervakantie met Furtjuh

Afgelopen meivakantie in Portugal liet jongste dochter haar nieuwste idool zien: Furtjuh. Toen ik de eerste ochtend heel vroeg in alle stilte met een bakje koffie genoot van het relaxte uitzicht, hoorde ik enorm schatergelach uit de woonkamer komen. Een goed moment om me te verdiepen in de online wereld van jongste tiener.

Die ochtend keken we samen een stuk of 10 Furtjuh-filmpjes op You Tube en daarna was ik om: Furtjuh is echt leuk! Leuker dan Harry Potter of Enzo Knol. Ik begrijp wel dat tieners hem volgen: hij is grappig, doet gekke dingen en maakt rare filmpjes.  Als er weer een nieuwe online staat, kijk ik tegenwoordig ook. Die ene waarin Furtjuh van de hoogste duikplank in Nederland af moet….Furtjuh mag mee op vakantie!

Opgeladen?

Hoe blijven de mobieltjes, iPad of laptop opgeladen op de camping deze zomervakantie? Er is één stopcontact en de stekkerdoos zit ook bijna vol. Dat zorgt af en toe voor frustraties, want wie heeft de hoogste oplaadnood. De stekker voor de koelkast en koude wijntjes gaat er in ieder geval niet uit!

No Wifi

Op de camping is Wifi en de toegangscodes gekoppeld aan het apparaat. En helaas hebben we maar voor vier apparaten toegang tot Wifi. Jongste heeft daardoor een beetje pech en is bij gebrek aan beter erg druk met de Nintendo. Ze gaat haar tijd online vast inhalen als we straks in het appartement in Barcelona zijn. Kijken we samen weer gezellig Furtjuh filmpjes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *