Interview met Talks & Treasures: What’s it like to live in Rotterdam?

Talks & Treasures verlegt haar internationale grenzen met een interview op een Amerikaans travelblog. Over Rotterdam, dat in de top van verschillende internationale lijstjes pronkt als de place-to-be. Maar hoe is het echt om te wonen en leven in Rotterdam? Talks & Treasures is gevraagd naar persoonlijke ervaringen en het ‘local’ perspectief.

Een van de leukste dingen aan bloggen en social media vind ik dat je makkelijk in contact komt met mensen over de hele wereld. Zo kwam Jenna uit Californië  bij mij terecht met het verzoek of ik een aantal vragen wilde beantwoorden over leven in Rotterdam.

Ik schrijf zo vaak over deze stad, inclusief een tour guide vol hotspots, dat het mij niet ingewikkeld leek.

Toch wel.

Leven in Rotterdam

Wat zijn uitdagingen van het wonen in Rotterdam bijvoorbeeld? Of hoe het is om kinderen in deze stad op te voeden? Hoe gaan Nederlandse ouders om met onderwerpen als school, of ouderschap? Sommige dingen lijken heel normaal, totdat je het in een andere taal schrijft voor lezers met een andere cultuur.

Afgelopen jaar las ik over een boek waarin staat dat Nederlandse kinderen de gelukkigste van de hele wereld zijn. Daarin staan onder andere gesprekken met Amerikaanse moeders die (vast niet allemaal) toch heel anders opvoeden dan ik.

Het duurde even voor ik er uit was en teruglezend denk ik er nu nog aan om de tekst te veranderen. Bijvoorbeeld de opmerking dat we onze meiden niet pushen tot maximale schoolprestaties. Het ‘uit zichzelf’ presteren is best een gewaagde uitspraak met de pubertijd nog in het vooruitzicht.

Het interview kun je lezen op This Is My Happiness.

Ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt.

Wat zou jij nog toevoegen aan uitdagingen over wonen in Rotterdam? Denk jij dat opgroeien in Rotterdam heel anders is dan bijvoorbeeld in Den Haag? Of Maastricht? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *