Stedentrip Valencia: opwarmen in de winter

Voor onze eerste stedentrip Valencia reden we tijdens een zomervakantie bijna 2000 kilometer met de auto naar het zuiden. Terwijl we afgelopen herfstvakantie in drie uur naar de Spaanse zon vlogen. Zo snel en lekker warm! We denken er serieus over om deze winter een paar dagen op te warmen tijdens een relaxte citytrip Valencia.

Want waarom niet nóg een keer gaan en dan vliegen naar Valencia? De vorige keer was het met 35 graden te warm om overdag lang buiten te zijn. Dus we hebben nog genoeg te ontdekken voor een tweede citytrip naar deze heerlijke stad aan de kust. En Rotterdam The Hague Airport is dan wel heel prettig om de hoek.

Stedentrip Valencia tips

Ik zie ons wel zitten komende voorjaarsvakantie met een graad of 15 op een zonovergoten terras. Vorige keer verbleven we in de gezellige wijk Ruzafa. Deze keer zou ik dan liever in Eixample een hotel zoeken en voor lunch reserveren bij Canalla Bistro.

Talks & Treasures - Stedentrip Valencia - opwarmen in de winter

En bij La Pepica, waar ze de lekkerste paella hebben volgens onze Airbnb-host van twee jaar geleden. Valencia is paellastad, mocht je het nog niet weten.

Natuurlijk doen we opnieuw een rondje strand, maar dan ergens anders. Bijvoorbeeld het stukje bij Marina Beachclub. Met een beetje lef en wat zon duikt jongste vast nog wel de zee in. En ontdekken we deze keer wat hotspots waarvoor het vorige keer echt te heet was. De Mercado Central staat ook nog steeds op ons lijstje. Oceanografic hebben we al gezien, maar zou je op een regenachtige dag zomaar nog een keer kunnen doen.

Opwarmen in de winter

Genoeg redenen dus voor een stedentripje Valencia. Naast het feit dat er enorm winterweer in Nederland op komst is. Ook lekker, vooral als het sneeuwt, maar op een gegeven moment wil ik toch weer ergens opwarmen. Als het even kan, ergens buiten Nederland.

De liefde twijfelt nog. Is het niet leuker iets nieuws te zien? Sevilla bijvoorbeeld? Ook lekker warm. En prachtig.

Wat zou jij doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *