Vriendinnenweekend in zicht!

Vrijdag reis ik voor een vriendinnenweekend af naar Knokke. Met een beetje mazzel ‘sippen’ we wijntjes in de zon op het strand en dippen we onze voeten in zee. Daarvoor hoeft het niet heel warm te zijn gelukkig.

Als chauffeur rijd ik de wagen met wijven (en vol geladen met vijf koffers alsof we een week weg zijn) richting ons appartement aan zee. Meer is er deze keer niet geregeld, dat was vorig jaar anders. Toen nam onze ‘kokkie’ zelfs een compleet diner mee en gingen de flessen bubbels al op de achterbank open. Dit jaar zien we het allemaal wel. Heel relaxed.

In bed @ vriendinnenweekend

Tijdens het vriendinnenweekend in Lille hoefden we alleen de straat over te steken om terecht te komen op de leukste plekken. Daarna kreeg ik van lezers de vraag om informatie over het gehuurde appartement.

Talks Treasures - vriendinnenweekend coming up - Lille 2015

Helaas was dat geen aanrader, terwijl de sfeer en inrichting toch echt overeen kwamen met de foto’s van AirBnB. De eigenaar bleek een student, inclusief bijbehorende schoonmaak- en opruimskills. Na ons vertrek was het er schoner dan ooit!

Verder bleken twee ‘bedden’ gemaakt van stapels pallets met daarop iets dat leek op een matras. Hij had bedacht dat er wel vijf personen pasten als één op een luchtbed ging.

Je begrijpt dat ik daar al snel terecht kwam met mijn campingervaring. Om vervolgens op de grond te slapen nadat het luchtbed langzaam leegliep…

De nacht daarna kroop de single vriendin waarmee ik het tweepersoons bed deelde zó dicht tegen me aan, dat slapen niet echt lukte.

Dit jaar zijn er gelukkig vijf echte bedden, met matrassen (dubbelcheck) en claim ik een solo bed. Deze keer wordt het ook nog voor ons opgemaakt. Hoe fijn!

Knokke chique?

Ik ben heel benieuwd naar dit stukje Belgische kust; ik ben er niet eerder geweest. Het heeft nog steeds de naam van chique badplaats, maar ik hoor dat er inmiddels steeds meer nieuwe creatieve ondernemers zijn op deze plek.

Heb je nog leuke tips om te eten of drinken aan zee in Knokke-Heist, dan laat het me weten!

Terwijl ik weg ben voor het vriendinnenweekend, is R met de meiden thuis en maken ze wilde plannen. Elke keer verbaast het me wat er allemaal gebeurt als ik een weekend uit-check. Ik hoef er in ieder geval niks voor te regelen.

Zien waar ik dit vriendinnenweekend terecht kom? Volg @talksandtreasures op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *