10x nieuw in Rotterdam: winkels, restaurants én een B&B

Check de nieuwe, nieuwste én vernieuwde hotspots in Rotterdam om deze winter meer door te komen. Een vers lijstje up-to-date-plekken in het Rotterdamse. Hoezo blue monday?

10 nieuwe hotspots in Rotterdam

Hieronder de lekkerste, mooiste of fijnste nieuwkomers in Rotterdam. In willekeurige volgorde.

Publiek

Laten we beginnen met de allernieuwste die afgelopen vrijdag opende: Publiek Rotterdam. Op het Weena onderging voormalig Jamie’s Diner een metamorfose waardoor je nu op het rode pluche van Publiek zit. Ze beloven no-nonsens gerechten en ook dit: “je krijgt waar je op hoopt. En dan nog net iets meer.”

Ligt ook nog ‘s fijn in de buurt van na een filmpje tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam

Plantastic! Health Hub 

Op de Mariniersweg vind je Plantastic! Health Hub, een concept store met duurzaam, gezond en plantaardig als centrale thema’s. Naast de verkoop van tassen, kleding en ‘cruelty free’ cosmetica, kun je terecht voor lezingen en workshop over voeding, sport en duurzaamheid. Bijvoorbeeld deze over ‘Plant Pharmacy‘. Oh en je kunt er ook eten, koffie drinken en werken.

Euskadi

Half december had de liefde Euskadi gespot aan de Westewagenstraat. Een Baskisch restaurant met een Baskische chef aan het roer dus dan komt het goed. Dat moeten we nog proeven, want helaas waren ze vol toen we op een vrijdagavond een gokje waagden. Reserveren dus.

Objet Trouvé

De winkel van Objet Trouvé is niet nieuw, maar wel compleet vernieuwd en door niemand minder verbouwd dan de mensen achter Pantoufle. Dan weet je dat het prachtig wordt. Morgen 22 januari openen ze de nieuw ingerichte winkel waar je ongetwijfeld nog sneller verliefd wordt op al het moois dat er hangt en ligt.

GOUD

Half januari opende restaurant GOUD aan de Lloydstraat (oude pand FG). Ik las dat je aan de bar terecht kunt voor de fameuze cocktails van DR. Rotterdam. Dus alleen al daarvoor ga je. En ja, het is de nieuwe stek van Herman den Blijker. En ook: heel veel goud in het interieur.

Green & Tree B&B

Op een van mijn favoriete straten, iets voorbij NIChE, opende eind vorig jaar Green & Tree, een bed & breakfast. Leuk weetje: aan de voorkant van het pand zat afgelopen maanden een pop-up van Restored. Aan de achterkant kun je nu dus overnachten, uit de drukte en tussen het groen.

De Gele Kanarie

Oké, nieuw voor mij dan. Want De Gele Kanarie was al in de zomer open. Maar als niet bier-drinker (want hotspot voor bierlovers) kwam ik daar pas laat achter. Zelfs nadat ik er al heel vaak langs was gereden (hoek Goudsesingel/ Mariniersweg). En me afvroeg welke tent dat was waar het terras in de nazomer nog zo bizar vol stond. Maar inmiddels weet ik dan ook (eindelijk) dat daar De Gele Kanarie zit. Niet alleen een café, maar ook restaurant (beeld homepage) en af en toe muziek op het podium.

Buiten

Wist je dat Buiten vorig jaar is overgenomen? Gelukkig vond de voormalige eigenaar iemand om verder te gaan op deze leuke en lekkere stek op de Nieuwe Binnenweg. Wie trek heeft rond lunch of in de avond haalt hier de verse en huisgemaakte maaltijden. Of zoekt een plekje in het restaurantgedeelte.

Boijmans bij de Buren

Voor wie is het nieuws dat Boijmans is gesloten voor de verbouwing? Wel hebben ze een nieuwe manier gevonden om al die mooie kunstcollecties ergens anders te tonen. Je kunt ze de komende jaren zien bij een van de ‘buren’ van Boijmans. De eerste nieuwe Boijmans bij de Buren opent tijdens Artweek: Picasso op Papier opent op 9 februari aanstaande in de Kunsthal.

Harries Wine & Deli

Op de Hoogstraat vind je Harries: een winkel en proeflokaal waar je niet aan de bar hangt maar wel terecht kunt voor koffie met patisserie of wijn met ‘n kaasje. Wie is Harrie? Harrie Baas verliet een jaar of drie geleden Amarone. Harries is zo’n adresje voor liefhebbers, vooral van wijn. Of wie graag wijn proeft en er meer van wil weten. Ik ken er wel een paar.

Heb jij nog nieuwkomers toe te voegen aan het lijstje?

Ben je al geweest bij een deze nieuwkomers?

Wat is tot nu toe je favoriet?

Beeld homepage via De Gele Kanarie, beeld midden via Green & Tree

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *