4x nieuwe tentoonstellingen Rotterdam

Tegelijk met Art Week openen in verschillende Rotterdamse musea nieuwe tentoonstellingen. Voor wie een dagje cultuur in de planning heeft een overzicht met de leukste.

Het Wereldmuseum –  Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali.

Als er eten bij komt kijken dat sta je hoog in het lijstje. En omdat ik heel benieuwd ben naar deze tentoonstelling die vrijdag 10 februari opent in het Wereldmuseum. Over eetculturen, rituelen, voorschriften en taboes die we ook nu nog zien in onze kook- en eetcultuur. Leuke extra is het kookschrift dat je kunt kopen met onder andere recepten als achttiende-eeuwse appeltaart uit Rotterdam en sagolarven van de Asmat.

En…er is een Smaakstudio waar je bijzondere gerechten proeft. Al trek gekregen?Ik kook, dus ik ben.

Garage Rotterdam – How to disappear completely

De stoere ruimte en overzichtelijke tentoonstellingen bij Garage Rotterdam zijn favoriet. Vrijdag 10 februari start een nieuwe expositie: How to disappear completely. Ben je in de stad voor Art Week? Dan kan je ook al vanaf 8 februari gaan kijken. Veertien kunstenaars weerspiegelen in hun werken een fascinatie om het onzichtbare zichtbaar te maken of het zichtbare te verbergen.

Talks & Treasures - 4x nieuwe tentoonstellingen Rotterdam 1

Museum Boijmans Van Beuningen – Gek van surrealisme

Met ruim 300 werken van Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró krijg ik de meiden wel mee naar Boijmans. De bijzondere en soms bizarre kunstwerken spreken tot de verbeelding en zijn nooit saai. Zaterdag 11 februari is de opening van Gek van surrealisme.

Kunsthal – Human Digital en Onze tunnel | 75 jaar Maastunnel

Donderdag 9 gaat HUMAN / DIGITAL: a symbiotic love affair’ van start. Een tentoonstelling over hedendaagse kunstenaars die internet en digitale technieken als inspiratie gebruiken. Je ziet meer dan dertig kunstwerken van fotografie tot videokunst, en van websites tot installaties.

Als je er toch bent, kijk dan zeker nog bij Onze Tunnel. Iedereen heeft wel een verhaal over de Maastunnel. Ik was hier laatst met mijn vader en ik had nog niet eerder gehoord, dat hij als kind vanuit Limburg met de bus op schoolreis ging naar de Maastunnel (daarna naar Blijdorp). Op schoolreis! Ik daalde voor het eerst met R de roltrappen van de tunnel af en begreep echt niet hoe ik die fiets klem moest zetten. Toen de meiden nog heel klein waren, ging R op zondagochtend wel eens met ze ‘gillen in de Maastunnel’. Kon ik lekker uitslapen. En zo heeft iedereen wel een verhaal bij deze Rotterdamse icoon die 14 februari 75 jaar bestaat. Wat is jouw Maastunnel verhaal? Ik ben echt benieuwd dus als je wil, laat je reactie achter helemaal onderaan dit bericht. Human Digital en Onze tunnel | 75 jaar Maastunnel

Must go

Kan je jouw must-go voor dit weekend alvast in je agenda zetten en stroomlijnen met het andere lijstje culturele highlights van Art Week . Zo komt het toch heel goed uit dat de temperatuur weer onder nul zakt komende dagen.

Je hoeft alleen maar de deur uit om ergens anders weer snel naar binnen te duiken.

Have fun!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *