7 bioscooptips voor dit weekend

Het zal wel door A Start Is Born (ideale zondagmiddagfilm) komen. Of door de kou. Maar ik zat afgelopen tijd regelmatig in de film. Dat er na de zomer de meeste nieuwe films uitkomen, helpt natuurlijk. Voor dit weekend een lijstje met mijn favoriete film- en bioscooptips.

Om je winkelsessies in Rotterdam mee af te sluiten of je zondagochtend op te starten. Komt ie.

7 film- en bioscooptips dit weekend in Rotterdam

KINO

Zaterdag 17 november is La Notte Filmnacht in en zie je de beste nachtfilms zoals Raise the Red Lantern. Tussen de films door activeer je je hersens tijdens de Soundtracks Quiz!

Een van de betere bioscooptips is de winactie van KINO die nog heel de maand november duurt. Ze verloten elke maandag een Cineville cadeaupas voor twee maanden. Je maakt kans door je aan te melden voor de nieuwsbrief. Doen!

LantarenVenster

Bijna alle Franse, Spaanse en Italiaanse films zien we op een of andere manier in deze bios. Zo ook Todos La Saben. Die vonden wij een beetje traag, maar bracht ons wel in vakantiestemming. Dat is ook wat waard. Verder staat het Italiaanse Loro met een portret over Berlusconiv op het lijstje.

Coming of age films zijn het nieuwe hip en Leave No Trace is er zo een. Met pubers in huis een interessant genre en deze speelt zich af in het knappe groene Portland, Oregon.

Een van de Rotterdamse bioscooptips: Wist je dat er elke maand Rotterdams Open Doek is in LantarenVenster? Naast korte films ook gesprekken met de filmtalenten, de jurybeoordeling en als publiek mag je stemmen. Voor de actieve kijker!

Cinerama

Oké dat Cinerama tegenwoordig te vinden is onder Kinepolis laten we voor wat het is. Het blijft de mooiste authentieke bioscoop in Rotterdam. Toen de meiden jonger waren zagen we hier meestal de kinderfilms.

Als ik meer tijd had zou ik daar dit weekend De Dirigent gaan zien. Over de eerste vrouwelijke dirigent in Amerika eind jaren ’20: de Nederlandse Antonia Brico.

Wie niet van klassiek houdt, kijkt hier een van de andere muziekfilms die op dit moment draaien: Bohemian Rhapsody of A Start Is Born (ik ga ‘m hier denk ik voor de tweede keer kijken).

Misschien kunnen we tussen een date in Rotown (Roxy Jazz Music met Mark Ritsema), het voetbal, de softbaltraining, eten bij Osteria Vera, de verjaardag van de liefde en onze The Good Wife verslaving toch nog ergens een gaatje vinden om een filmpje te pakken.

 

Beeld homepage: Warner Bros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *