Kittige pakjes en poesjes in Kunsthal

Wie ooit stewardess wilde worden, gaat vanaf morgen zéker naar de nieuwe overzichtstentoonstelling ‘Cabin Crew. Fashion in the Air’ in de Kunsthal.

De meest kittige pakjes voor stewardessen zijn toch echt gemaakt door gerenommeerde ontwerpers. Uitschieters zijn de kleurige jaren ’60 tenues ontworpen door Emilio Pucci. Nogal bizar is het uniform met plastic helm ter bescherming van het keurige kapsel tegen de regen.

Purser Cliff Muskiet verzamelde inmiddels meer dan 1405 pakjes van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Een selectie van de 150 mooiste en meest bijzondere uniformen uit deze particuliere collectie zie je in de tentoonstelling Cabin Crew.

Kittige pakjes in the air

Talks & Treasures - Kittige pakjes en poezen in Kunsthal

Toen ik oudste vertelde dat ik ging kijken, zei ze direct dat ze ook wil gaan. Wat de aantrekkingskracht van stewardessenpakjes is? Kennelijk is de glamour status nog niet helemaal verdwenen. De luxe, bijzondere uniformen zorgden bij opkomst van de burgerluchtvaart voor de perfecte uitstraling van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Die met tijgerprint is mijn favoriet.

Onder de sexy korte tenues droegen de dames…HOTPANTS.

Want je moet toch kunnen bukken en strekken. Zie je dat rode pakje met gouden riempje? Is een tenuutje met hotpants.

De stewardessen outfits zijn vanaf 23 september tot en met 11 februari 2018 te bewonderen.

Pluizige Kattenliefde

Talks & Treasures - Kittige pakjes en poezen in Kunsthal

Na de de knappe luchtvaartuniformen, liep ik binnen bij ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’. De nieuwe ‘furry friends’ van de Kunsthal.

Ik ben geen kattenmens, laat ik daar duidelijk over zijn.

R is de kattenman hier in huis. De meiden en ik zijn hondenmensen. Lekker naar buiten, beetje wandelen. Maar toen ik R leerde kennen, had hij twee katten. Dus. Toen kon ik niet anders. En ze verhuisden mee toen we gingen samenwonen. Maar kattenliefde is het nooit geworden.

En toch…toch…sla je Kattenliefde niet over. 

Het zit vol verrassingen. Naast verleidelijke plaatjes van pluizige poezen is het een speelse tentoonstelling. Met een kattenluik om doorheen te kruipen. En een kattenspeeltuin. Alleen voor kinderen? Nee juist ook voor volwassenen.

Ik heb ze zien kruipen en spelen.

Dus doe dat vooral ook.

Kattenliefde is te zien tot en met 14 januari 2018.

P.S. Komende zondag staat de Kunsthal bol van fashion & design en muziek & dans.

Dan is ook het laatste weekend van de tentoonstelling Conny Janssen Danst 25 – met live repetities. Wil je niet  missen.

Onderste beeld: foto van een foto door Marie Cecile Thijs.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *