Yes de coopertest is er weer!

Ken je de coopertest nog? Gelukkig veranderen sommige dingen nooit op de middelbare school. Voor de gezelligheid ren ik met onze meiden rondjes door het herfst gekleurde bos. Zij trainen voor een voldoende. Want de conditie is na de zomervakantie wat magertjes en moet weer op peil. Het resultaat van extra tijd achter de telefoon en het ontbreken van het dagelijkse uurtje fietsen naar en van school.

Oudste kwam vorig jaar met het idee om zich beter voor te bereiden op de test. Bewegen moet je als ouder motiveren vind ik, maar om haar alleen het bos in te sturen… Dus ik ging mee. Zij zocht een trainingsschema en drie keer per week gingen we op pad.

Conditietraining puberhumeur

Dat ging hartstikke goed, hoewel ik haar soms uit huis moest trekken. Dan werd het na een paar meter werd steeds gezelliger en hadden we de leukste gesprekken. Niet dat we heel hard gingen (onderweg maak ik Instastories), maar dat was ook niet mijn doel.

Talks & Treasures - Yes de coopertest is er weer

Waar ze normaal na school haar telefoon en boeken induikt (die volgorde), raakt ze tijdens het rennen lekker aan de praat. De onderwerpen zijn wisselend: van schooldingen en shoplijstjes tot toekomstdromen.

Maar toen de acht voor de coopertest eenmaal binnen was, stopte ze direct. 

Waarom? Regen (heel veel), een krantenwijk (is ze mee gestopt) en veel toetsen na de herfstvakantie (ook waar) zetten een streep door onze gezonde sportrondjes.

Dit jaar haakt jongste aan. Is iets sportiever van nature dus hopelijk is zij wel te porren om na de coopertest door te gaan. Met een beetje goed plan, halen we oudste over om te blijven rennen. Misschien met iets lekkers in het vooruitzicht na elke 10 sessies?

Extra coopertest

Van mij mogen ze die coopertest wel vier keer per jaar doen. Niet per sé voor de fysieke conditie. Maar ik vind het minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker, om het puberhumeur op peil te houden. Ter compensatie van de extra dosis hormonen in huis.

Hoe ging jouw coopertest op de middelbare school?

Hoewel ik behoorlijk sportief was (drie keer per week karatetraining en wedstrijden) vond ik telkens dezelfde rondjes een saaie bezigheid.

Meestal werd het een zesje.

Ook een lekkere opknapper na een rondje rennen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *