Wat is jouw favoriete cheesy recept?

Wie treurt over het herfstweer, houdt snel op als je bedenkt dat het een prima moment is voor een cheesy recept. Ik bedoel niet een beetje kaas over het gerecht. Nee, c-h-e-e-s-y met veel gesmolten kaasdraadjes.

Soms mag het. Moet het gewoon. Ondanks het feit dat je misschien nog steeds je zomerse wijntjeskilo’s aan het wegwerken bent. Maar als je dan fout gaat, dan maar helemaal over de top.

Bij voorkeur op een dag met veel regen, wind en een beetje gezonde tegenslag.

5x cheesy recept

Gezonde mac & cheese

Een soort van gezond dan, omdat er spinazie in zit. Deze mac en cheese kun je ook maken met broccoli of bloemkool. Maar wel met heel veel kaas: bechamel en oude kaas. Makkelijk te maken, snel klaar en bijna iedereen is er dol op.

Cheesy kaasfondue met gegrilde groenten

De gewone kaasfondue smaakt mij nooit. Maar deze variant met mont d’or én gegrilde groenten uit de oven is iets heel anders. En ook nog eens eenvoudig en vlot op tafel te krijgen.

TIP: Wil je niet zelf aan de slag en woon je in Rotterdam? Favoriet Aloha heeft tot en met februari elke woensdag ‘gezonde’ kaasfondue op het menu staan.

Stapeltje kaas-aardappelschijfjes

Wat je allemaal niet kan maken met een muffin bakvorm. Dit recept met laagjes aardappelschijfjes afgewisseld met kaas en tijm en oregano is zo simpel. Je kan het zelfs een paar dagen tevoren maken en daarna opwarmen. Voor als je die herfstwandeling toch al in de planning hebt.

Pain hérisson

Een fijne fles rode wijn, open haard en/ of kaarsen aan, muziekje, boekje en knagen maar. Van de pain hérisson, egeltjesbrood, gevuld met alle kaas die je maar kan bedenken. Na deze borrelbroden hoef je nauwelijks meer te koken. Maar dat is dan ook helemaal niet de bedoeling.

Melanzane alla parmigiana

Och het klinkt zo gezond, de melanzane alla parmigiana met veel aubergine, tomaat en basilicum in dit Italiaanse cheesy gerecht. Maar vergis je niet in de bollen mozzarella en de Parmezaanse kaas. De tomatensaus in het recept mag ook gemaakt van tomaten uit blik. Of nog sneller, saus uit een potje.

Op naar stormy weather!

Meer en makkelijke herfstrecepten. Niet allemaal even gezond.

Geen zin om te koken? Na deze kaasplank is dat vast niet meer nodig.

Beeld boven: Halfbaked Harvest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *