Pain hérisson: recept easy feestfood

Feest en food zijn zo ongeveer de belangrijkste thema’s bij ons thuis in de meimaand. Er zijn altijd veel verjaardagen met bijbehorende feestjes en daar hoort natuurlijk eten bij. Easy food om te maken, heeft mijn voorkeur, zoals pain hérisson.

Pain wat? Dat dacht ik ook toen ik het nieuwe kookboek ‘Pains hérissons: L’apéro à partager sans se piquer’ zag liggen in Le Bon Marché. Ik had het bijna gekocht en dacht nog heel even dat de foto’s best zouden helpen om de Franstalige recepten te maken.

Pain hérisson

‘Egelbrood’ is mijn vrije vertaling voor deze spannende borrelhap. Het is niet ingewikkeld om te maken en het heeft toch een ‘wow-effect’ door de verschillende manieren waarop je het het brood kan vullen.

Met allerlei soorten kazen, maar ook met worst, groenten, kruiden, olie of tapenades. Je hebt altijd wel iets in de ijskast staan dat er in kan.

Talks & Treasures - Feest & food Pain Herissons

De trouwe lezer weet: ik eet graag maar sta liever niet super lang ingewikkeld te doen in de keuken. Ik hou erg van recepten die je makkelijk en vooraf al kunt maken. Zodat er meer tijd is om zelf te genieten van je feestje.

In dit recept zit de kunst hem vooral in het slim ‘rasteren’ van het brood en het goed verdelen van de vulling.

Talks & Treasures - Feest & food Pain Herissons

Als je daarmee klaar bent  hoeven de ‘pains hérsissons’  (klinkt toch beter dan egelbrood) rond borreltijd alleen nog maar de oven in.

TIP: maak een aantal pains hérissons van verschillende broden en andere ingrediënten. Vul aan met wat olie, zout of aioli om broodresten in te dippen.

Op het Talks & Treasures ‘Easy Party Food’ bord op Pinterest vind je de lekkerste recepten (die je snel vertaalt in fout ‘Google- Translate- Nederlands’) voor pain hérisson.

Plus nog een paar extra feest & food tips.

Heb jij nog makkelijke feest & food recepten? Laat het weten in de reacties onderaan dit bericht! 

P. S.  Een spectaculaire kaas- of vleesplank mag natuurlijk niet ontbreken.

Beeld Homepage: boek ‘Pains hérissons: L’apéro à partager sans se piquer’ daaronder: Silvia Santucci; The Cooking Jar; 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *