Aloha: groene knapperd aan de Maas

Aloha is een van die buitengewone plekken in Rotterdam waar je, om meer dan één reden, geweest moét zijn. Voor iedereen die binnen of buiten bijzonder wil zitten een voormalige wildwaterbaan. Of mensen die houden van groen en goed eten naast de schildpadden. En voor wie graag de skyline schommelend wil zien. Oja, ook als je in bent voor toffe events.

Tropical Rotterdam

Wie nog durft te zeggen dat Rotterdam zo’n harde stad is, smelt meteen bij binnenkomst. Van buiten twijfel je nog even of het echt wat gaat worden, maar eenmaal binnen daalt een tropische sfeer op je neer. Combineer dat met de hippe inrichting en grappige verwijzingen naar wat ooit een subtropisch zwemparadijs met wildwaterbaan was en je hebt een heel relaxte sfeer.

Als de zon schijnt heeft Aloha een van de mooiste terrassen aan het water. Vanuit je luie stoeltje tuur je over de Maas naar de Rotterdamse skyline of droom je al bootjes kijkend over je volgende vakantie. Die je niet echt meer nodig hebt als je hier maar vaak genoeg zit. Of schommelt, want de schommels moet je zeker uitproberen. Zoek intussen de schildpadjes in het zwembad waar jij misschien ooit in het water lag.

Koffie, cocktails & grappig groen

Ben je uitgekeken en bekijk je de menukaart, dan zie je daar alleen maar heerlijke gerechten staan. Check ook de cocktails of neem een homemade roasted koffie. De bitterballen doen het hier altijd goed bij onze meiden en ze waren verbaasd als toen ik vertelde dat het vegetarische ballen zijn. Gemaakt van oesterzwammen die gekweekt zijn door Rotterzwam. Dat gebeurt in het andere deel van het enorme pand, Blue City.

Niet alleen zijn ze daar gekweekt, ze groeien op koffiedik die voor een deel weer komt uit de koffiebranderij en zo is de groene cirkel helemaal rond. Het hergebruik van afval is waar Aloha voor staat en dat gebeurt op verschillende manieren. Er is een bijentuin, composthoop en er wordt gekookt met koffieafval. De meiden vonden de mayo bij de bitterballen wel een tikje apart en dat klopt, het is gemaakt met koffie. Al borrelend heb je zomaar een educatief momentje tussendoor op de plek waar oudste ooit als baby in het water spartelde.

Aloha & foodevents

Naast een mooie kaart blinkt Aloha uit in het perfect timen van fijne foodevents. Die staan dan ook regelmatig op een weekendlijstje van Talks & Treasures. Van de vette kaasfondue in de wintermaanden tot de gezonde Vegan Challenge en Mezze Allen Tapas avond aan het begin van de lente. Naast eten kan je hier ook regelmatig de dansvloer op tijdens Dansvoer-events.

Deze maand bestaat deze groene knapperd één jaar en als je nog niet bent geweest dan wordt het hoog tijd om te gaan.

Beeld onder: Sophia van den Hoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *