Hoera, Talks & Treasures is jarig!

Talks & Treasures - Loiredal wijn en water

TWEE JAAR bestaat Talks & Treasures deze week alweer! Het is zo leuk om te zien hoe steeds meer mensen lezen en terugkomen. Dat maakt het extra tof om te schrijven. Wist je dat de eerste inspiratie is ontstaan aan het strandje op de foto bovenaan?

Het ging vaak over Rotterdam, mooie hotspots om te eten, drinken of te winkelen. En over buiten, het bos of het strand. Maar ik besprak ook leuke plekken voor vakanties, dagjes weg en natuurlijk Parijs. Tussendoor verschenen er een paar tienermomentjes en de handige tips in de vakantielijstjes.

Dit jaar werkte ik nog meer samen met verschillende bedrijven en organisaties, waardoor ik veel speciale dingen meemaakte om over te schrijven. Een van de projecten waar ik aan werkte, wordt begin mei eindelijk zichtbaar: een artikel met een tourguide door Rotterdam!

Het blijft een bijzondere ervaring die wisselwerking tussen het schrijven, reacties van lezers en samenwerkingen met anderen. Dankjewel!

In deze verjaardagsblog veel foto’s van highlights het afgelopen jaar met onderaan nog iets over ‘my new kid’. Voordat je verder leest, check deze week de superleuke win-actie met Een bloemetje op tafel!

Talks & Treasures - Maak kans op cadeaubon Een bloemetje op tafel

Talks & Treasures - MarseilleIk ging de lente in met een blog over Marseille . Minder bekend als citytrip, maar het is absoluut een aanrader. Later die maand bracht een samenwerking met Thalys R en mij naar Parijs waar we verbleven in het hippe hotel Grand Amour met deze gezellige badkamer.

Talks & Treasures - Parijs Hotel Grand Amour 5

Nieuwe plekken aan het water zoals Rebelz aan de Rotte en all time favourites kwamen het hele jaar voorbij. Het is haast niet bij te houden al die nieuwe mooie zaken in Rotterdam!

Talks & Treasurs - Rebelz aan de Rotte

We hadden een heel relaxte vakantie aan de Loire. Intussen vierde Rotterdam 75 jaar wederopbouw en leek het alsof de stad in een pretpark veranderde.

Talks & Treasures - Loire veel groen, weinig kastelen

In juni kampeerde R en jongste een nachtje op het dak in Rotterdam en dat vonden ze allebei geweldig! Ik zocht die maand de fijnste restaurants met een tuin op in de stad en vertrok met vriendinnen een weekend naar Knokke.

Talks & Treasures - Knokke: hotspots aan zee?

Met jongste naar groep 8 zijn we in het laatste jaar van de basisschool beland! Wie input heeft voor een ‘Bye basischoolblog’ stuurt nu alvast een mailtje!

Talks & Treasures - Hello groep 8, bye bye brugklas 4

We vierden de weekenden in de stad, zwierden over de Parade en aten zomerse salades. De vakantie kwam in zicht en daar waren we aan toe.

Veel zon, strand en lekker eten op de camping aan zee waar iedereen relaxed bijkwam en zijn ding deed om op te laden.

Terug in Rotterdam ging de zomer verder en schreef ik voor Hof van Delfland over de pluktuin in Rotterdam. Later legde de stad de rode loper uit voor de tentoonstelling van Peter Lindbergh in de Kunsthal. Dat was voor mij het meest glamourous persevent ever.

Talks & Treasures - Natural Beauty & weekendtips 4

Tijdens de vakantie kwam, terwijl ik aan zee lag, de opdracht binnen voor de tourguide over Rotterdam. Na terugkomst deden we alvast de fotoshoot, waarvoor ik een dag op pad mocht met deze fotograaf. Superleuk om te doen!

Tussendoor ging het al dan niet subtiel over eten, waaronder lekkere familierecepten. Ik mocht komen proeven in mooie restaurants en werkte samen met nieuwe hotspots.

Talks & Treasures - Voor de haard bij Brasserie Nieuw Noord

Ayla: stralend eten op het Kruisplein

Ik deelde mijn favorieten in het 10e van Parijs , ging op zoek naar meer groen in huis. Samen met de meiden zochten we de verborgen buitenwereld op bij het Eiland van Brienenoord.

Talks & Treasures - gefeliciteerd twee jaar

Daarna volgden meer bijzondere plekken, om te eten, winkelen en zelfs een nieuwe bioscoop. Samen met Robine ging ik aan de slag met een interieurplan. Hartstikke tof om daar meer over te leren en mee aan de slag te gaan.

De feestdagen en kerstvakantie kwamen in zicht en ik verzamelde voor ieders gemak een lijstje met lekkere traiteurs. Een filmlijstje mag natuurlijk ook niet ontbreken en het is zo fijn om nog steeds samen te werken met LantarenVenster!

Talks & Treasures - Lekkere traiteurs en deli's in Rotterdam

We gingen naar Gent en daar wil ik snel weer een keer naar terug. Wat een mooie stad met verborgen parels is dat!

Het nieuwe jaar ging van start met mijn persoonlijke blogfavorieten van 2016 en een mooie interieurwinkel North Sea Design. Na het IFFR bezocht ik in februari OBJECT tijdens Artweek Rotterdam en deelde ik de leukste plekken in de stad voor koffie, thee en rose.

Afgelopen jaar werd ik blogger voor Rotterdam Tourist Info, een samenwerking waar ik trots op ben. De laatste blog ging over de nieuwe feelgood hotspot Heilige Boontjes.

Talks & Treasures - Heilige Boontjes 9

Toen het ijskoud was, schreef ik (toe aan zon?) over de zoektocht naar vakantiehuizen.

Talks & Treasures - Op zoek naar een mooi vakantiehuis?

Afgelopen maand ontdekte ik met oudste nieuwe leuke straatjes in Antwerpen, waar je onder andere deze knappe winkel St. Vincents vindt. We gingen met de familie naar Museumnacht en ik schreef over een plek in de stad Op Het Dak waar je uitzicht op Rotterdam weer heel anders is.

Talks & Treasures - Op het Dak - rooftop bistro met groen uitzicht 4

New kid in town

Ik werk dagelijks met veel plezier aan Talks & Treasures en ik ben er trots op dat steeds meer mensen lezen, vragen stellen of willen samen werken. Het motiveert om verder te gaan en nieuwe stappen te ondernemen.

Wist je dat ik sinds vorig jaar werk aan een ‘new kid in town’ met de naam Merken aan de Maas? Dat is een uitdagende combinatie, maar geweldig leuk om te doen. Ik help bedrijven, organisaties of particulieren met grote of kleine vragen over online public relations. Heb je vragen?

Dankjewel voor het lezen van Talks & Treasures, je reacties hier, op social media of je gezellige opmerkingen op straat.

Het is altijd leuk om van je te horen!

P.S. Meer overzicht in de eerste verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *