Op zoek naar een mooi vakantiehuis?

Het zoeken naar een mooi vakantiehuis is een van mijn favoriete bezigheden. Als eerste omdat het betekent dat ik niet ga kamperen in een tent. Daarnaast omdat het kijken naar zonnige plaatjes en mooie huizen druilerige dagen een stuk aangenamer maakt.

Het duurt nog even maar Valencia staat dan eindelijk in de planning voor komende zomer.  Reden om vast op zoek te gaan naar een vakantiehuis. Meerdere zelfs, want na Valencia staan er nog een paar dagen Bilbao op het programma. En als het in de meivakantie een beetje weer is, misschien nog Denemarken. En eventueel nog een paar dagen in Parijs.

Hoe doe jij dat?

Regelmatig krijg ik vragen (van vrienden of lezers) over de huizen waar wij afgelopen vakanties verbleven. En soms komt de vraag hoe ik dat vakantiehuis heb gevonden. Met wat geluk vinden we het in één avond, maar kijken we daarna nog dagenlang verder. Vooral om te zien of er nog iets beters is, of hetzelfde voor minder geld.

Soms duurt het langer voordat we iets vinden dat voldoet aan wensen als lokatie, budget, wifi en interieur (in Frankrijk een uitdaging, in Spanje in ieder geval bijna altijd heel schoon). Dat is meestal het geval als we pas laat in het seizoen beginnen.

De zoektochten met mooie huizen als resultaat kwamen op verschillenden manieren tot stand. Inmiddels heb ik een standaard rijtje bronnen dat ik raadpleeg als ik op zoek ga naar een mooi vakantiehuis.

Talks & Treasures - Op zoek naar een mooi vakantiehuis?

Een van onze favoriete vakantiehuizen staat in Ibiza, maar ik heb geen idee meer hoe we dat hebben gevonden. In de heuvels (achter het niet zo hippe San Antonio) met uitzicht op zee, tussen bekende buurtgenoten als Jill Sander vind je Can Mariposa. Lekker ruim, maar niet te groot en voor elke zon- of schaduwmoment een terras. Voor wie toe is aan een flinke portie RELAX.

Vila Maria in Algarve was ook zo’n fijn exemplaar waarvan ik niet meer weet hoe ik het uiteindelijk heb gevonden. Wel dat ik het heb geboekt in oktober tijdens een week waarin het elke dag regende.

Talks & Treasures - Op zoek naar een mooi vakantiehuis?

Vakantiehuis zoeken? Een paar tips.

Tegenwoordig begin ik als eerste bij Airbnb, Pinterest en Instagram. Via Airbnb vonden we downtown Barcelona een appartement met voor de deur dit speelplein én een paar terrassen om drankjes te doen. Handig als je met kids gaat en ‘s avonds laat nog wat wil drinken terwijl zij boven slapen.

Talks & Treasures - Op zoek naar een mooi vakantiehuis?

Ooit kreeg ik de tip te zoeken op Marktplaats. Vooral als je op zoek bent naar Nederlandse verhuurders (mijn voorkeur voor vakantiehuizen in Frankrijk) kun je daar nog wel iets vinden. Maar dit geweldige adres mét dakterras (en zwembad binnen) in Parijs vonden we via HomeAway.

Talks & Treasures - Op zoek naar een mooi vakantiehuis?

R gaat vaker voor Google, maar daar is het(net als bij Pinterest) handig om telkens andere zoekopdrachten te geven of zelfs te wisselen van apparaat. Anders krijg je dezelfde resultaten als de vorige keer dat je daarop zocht.

Glamping zonder tent

Daarnaast zoekt hij naar huizen op campings (tja, altijd liever dan in een tent) en kijkt daarvoor vaker op Yelloh Village. In de Loire huurden we via die club een luxe en vrij in de omgeving staande mobilehome. Toen de meiden heel klein waren, verbleven we vaker in een huisje op R’s favoriete werkplek, camping Le Sérignan Plage. Toen was het nog niet zo bekend en hebben we heel wat vrienden en buren met kinderen aangestoken om hier naartoe te gaan.

Intussen probeerden wij Kontiki en Toison d’Or uit bij Ramatuelle en tipten we vrienden dat die laatste plek een stuk relaxter is.  Een tip van buuf die daar nu haar vaste stek heeft: huur de huisjes via Nederlanders en je kunt weer een paar avonden extra uit eten.

Talks & Treasures - Zo zoek ik een vakantiehuis.

En favoriet voor overnachtingen van max twee dagen (meestal als we ‘en route’ zijn) is Novotel. Booking.com gebruik ik meestal voor last minute plannen om hele mooie goede plekken te vinden vinden.

Talks & Treasures - Op zoek naar een mooi vakantiehuis?

Deze hippe roulotte met boho-interieur, opgemaakte bedden én airco kwam vorig jaar zomer in R’s beeldscherm toen we na 10 dagen tent toch nog niet naar huis wilden. De meiden vonden het prachtig zo’n roulotte. Met op het terrein (waar je ook huizen kan huren) een natuurzwembad. En ‘s ochtends wordt het ontbijt bij je plek gebracht. Een aanrader!

Talks & Treasures - Op zoek naar een mooi vakantiehuis?

Voorlopig kunnen we uit de voeten met de verschillende bestemmingen. R stelde voor om in Parijs eens op een camping te staan in plaats van een hotel of apartement. Nou…misschien een huis op een camping? Maar Parijs heeft ook zoveel mooie hotels die ik nog van binnen wil zien.

Heb je tips om te delen?

Geef een reactie helemaal onderaan dit bericht. Geheime hotspots zijn welkom maar handige websites natuurlijk ook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *