Krokusvakantie Rotterdam: de beste vakantietips die skiërs missen

Jongste heeft weer eens extra vroeg krokusvakantie. Op mijn vraag wat haar plannen zijn, krijg ik het antwoord dat ‘iedereen aan het skiën is’. Ik begrijp dat ik op zoek moet naar de beste vakantietips die alle skiërs missen. Inclusief een paar uitjes buiten Rotterdam.

Tussendoor lees je de leukste (no kids-) updates voor jou: voor je vakantie of tijdens het weekend voor de werkende lezers.

Meer dan 10 tips voor de Krokusvakantie

Snowworld

“Nee mam, deze kan niet, dat missen die skiërs niet”. Not true! Want voor deze berg sneeuw hoef je geen 1000 km/ 8 uur (exclusief files) in de auto. Dus…van mijn mag hij op het lijstje, al is het maar om zeker te weten dat je bank- of schermhangerige tiener even in beweging komt. Een rondje Snowworld.

Workshop kamerplant verzorging

Yes, precies wat je nodig hebt nu groen in huis zo ‘hot as hell’ is en jij die plantjes maar niet levend houdt. Zondag 26 februari tussen 13.00-15.00 in het Industriegebouw leer alles over hoe het wel moet. Peter (botanicus en verantwoordelijk voor al het groen in het oude Tropicana (BlueCity 010)  geeft de in’s & outs over licht, luchtvochtigheid, voeding, snoeien, bewateren en signalen herkennen. De allerlaatste van De Geheime Wintertuin alweer.

Vliegeren aan zee

Het is het eerste dat jongste roept als ik haar om input vraag. De laatste afgelopen keren was het prachtig weer aan zee maar helaas windstil. Dat is balen als je eindelijk je nieuwste vlieger wil oplaten. Geen vlieger in huis? 

Harry Potter The Exhibition 

Oudste is Harry Potter-fan. Als enige bij ons thuis, maar gelukkig zijn er tienervriendinnen die er niet genoeg krijgen. Nu de rest van Nederland in de sneeuw zit, is dit het ideale moment om naar de pas geopende Harry Potter tentoonstelling in Cinemec in Leidsche Rijn te gaan. Kaartjes kopen en afzetten, want vanaf 14 jaar mogen ze alleen naar binnen.

Vintage Market (indoor)

Deze vintage markt is lekker warm binnen naast Bertmans in Rotterdam Noord. Op 25 en 26 februari kun je je uitleven in de marktkramen vol vintage, brocante, art, retro, vinyl, antiek en tweedehands. Shoppen dus aan de Zaagmolenkade 117, op zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur en zondag 12:00 tot 17:00 uur.

In de zon achter glas?

Geen wind, wel zon? Dan maar een strandwandeling en daarna op het terras van een leuke strandtent neerstrijken voor drankjes en een portie winterzon. Hartbeach was favoriet bij de meiden in de kerstvakantie. Ik wil Winter Lodge in Noordwijk wel eens proberen. Check het lijstje voor jouw winter aan zee. Factor 50 mee en opwarmen maar!

Talks & Treasures -Krokusvakantie Rotterdam - de beste vakantietips die skiërs missen

Cultuur & fun

Gek van surrealisme in Boijmans Van Beuningen staat op het familiecultuurlijstje, maar er zijn meer pas geopende tentoonstellingen in Rotterdam. Wil je op reis dan zou ik naar het Groninger Museum gaan voor Hide & Seek met een overzicht van werken van ontwerper Maarten Baas. Naked/ Nude in het FOAM is een mooie om wat taboes bij tieners te doorbreken. Of om ze die dag eens lekker thuis te laten.

Museumnacht 4 maart: Emoji’s borduren, Nagels lakken of het dak op?

Sowieso is laat opblijven een extra reden voor pubers om dan toch maar mee naar het museum te gaan. Zeker als er tijdens Museumnacht allerlei leuks te zien en te doen is. Zoals emoji’s borduren en Nail it! in het Nieuwe Instituut. Of naar het dak van het Witte Huis klimmen met mariniers bij KLIM. Misschien liever comics leren tekenen in het nieuwe Strips! Museum?

Swan market

It’s that time again! Oudste is dol op dit soort markten waar ze van alles wat kan kopen. Of kijken. Zeker als ze niet door de kou of regen buiten hoeft te lopen. Swan Market is zondag 25 februari in de Van Nelle Fabriek.

Rooftop spotten

Als je klasgenoten de bergen ingaan, moet je het als thuisblijver hogerop zoeken deze krokusvakantie. Gelukkig is dat geen probleem in Rotterdam: van een sexy rooftop bar, tot een groene rooftop bistro en de hotels met een skylineview. Je kan natuurlijk het hele rijtje rooftops Rotterdam afgaan deze vakantie.

Schaatsenbaan Rotterdam

Liever op het ijs dan in de sneeuw? Verzamel een clubje en zet ze af bij de schaatsbaan. Ik was bijna vergeten dat het nog geopend is. Let op: nog tot en met woensdag 1 maart a.s.!

Pannenkoeken testen in de stad

Tieners, pubers, ze lijken groot maar het blijven kinderen. Die houden van makkelijk eten. En om het iedereen nóg makkelijker te maken gebruik je dit handige lijstje pannenkoekenhotspots van Kleine Rotterdammer. Daarmee kan je een week vooruit.

En…stukken beter dan die schnitzels op de skipistes!

Lekker lang uitslapen…

Soms zit het geluk in simpele dingen. Een beetje puber houdt van uitslapen en dat zit er niet in als je al vroeg op de piste moet zijn. Daarom is het extra genieten voor lang slapende thuisblijvers: gewoon je nog een keer omdraaien.

Alvast een fijne krokusvakantie, goede reis voor wie vroeg vertrekt en een gezellig weekend voor de werkenden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *