Levend groen & planten styling

Talks & Treasures- Leven groen & planten styling

Je houdt van groen en planten in huis of niet. Tot twee jaar geleden had ik zelfs een grote groene wand in de woonkamer. De meest bewonderde kleur ooit kan ik wel zeggen: Chappell Green van Farrow & Ball. Toevallig ook de kleurtrend van afgelopen jaar.

Sinds de muur bruingrijs is (of grijsbruin) krijg ik meer opmerkingen over de twee enorme potten met planten op de grote vensterbank. Die staan er al jaren, sinds we hier wonen. Per pot overleven al ruim vier jaar vijf varenachtige planten mijn minimale verzorging. Toevallig zijn het de meest trendy planten van het afgelopen jaar.

Levend groen

Sinds ik de enige andere plant in huis (vorig jaar gekocht bij STEK ) na de zomervakantie dood aantrof, is het tijd voor nieuw leven. Een prachtige groene oase zie ik voor me. Maar waar te beginnen met planten? Welke plant kan het beste op de verschillende plekken? En hoeveel water, voeding? Welke pot? Hangende of staande planten?

Talks & Treasures- Leven groen & planten styling

Toevallig werd op dat moment het hippe boek Urban Jungle, living and styling with plants gepresenteerd tijdens een bloggers event. Met de groene plannen en nieuwe interieurstyling op komst (binnenkort meer hierover), kocht ik het meteen.

Het is niet alleen prachtig voor op de salontafel. Het staat vol praktische plantentips en creatieve styling ideeën om een groene oase in huis te creëren. Voor alle kneuzen zonder natuurtalent die tóch levend groen in huis willen hebben (en houden) is dit een perfect boek. Begin dan vooral bij het einde met de tips voor beginners.

Ben je geboren met groene vingers? Dan haal je zeker nog inspiratie uit de verhalen over en mooie interieur foto’s van huizen over heel de wereld.

Toevallig een heel knap cadeau aankomende feestmaand.

Beelden homepage @claptontram | midden @lookpimpyourroom |onder @eva.loyola

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *