Restaurant Savage: woest aantrekkelijk lekker

Talks & Treasures - Restaurant Savage Rotterdam: woest aantrekkelijk lekkerWaarom heb je gereserveerd als je niet weet of het hier lekker is? Terechte vraag van vriendin waarmee ik de tafel deel bij het blinkend nieuwe Restaurant Savage aan de Schiedamse Vest. Ik beken dat ik zo aangetrokken werd door de herfstige eikenboom in het restaurant dat ik er heen moest. En het gevoel dat het wel goed komt met zoveel natuur in huis.

Soms eet ik ergens zonder te weten wat er op de kaart staat en op de een of andere manier blijkt dat altijd een schot in de roos. Zo was het bij ook bij Savage (uitgesproken in het Engels) waar we boven een plek kregen naast de wijnkast. Onze hotspot die avond want R zou ons komen halen. Hoe fijn! Net zoals de handige houten kruk voor onze tassen.

Talks & Treasures - Restaurant Savage Rotterdam: woest aantrekkelijk lekker

Le Geit

Het witte interieur heeft een luxe uitstraling, maar de natuurlijke styling en die enorme herfstboom zorgen voor een ontspannen sfeer. Eenmaal aan tafel blijkt de inrichting naadloos aan te sluiten bij de keuken van Savage. Vijf gangen lang genieten we van eerlijk eten bereid met duurzame, en zoveel mogelijk lokale producten. Zoals geit. Voor het eerst op mijn bord. En zonder te denken aan de kinderboerderij. Dat komt door het verhaal.

Normaal gesproken worden geiten gebruikt voor melk, kaas en andere producten. En daarna houdt het op. Voor deze geit uiteindelijk ook, maar daarvoor wordt hij anderhalf jaar verzorgd bij een Utrechtse boer die hem pas laat gaan als het goed is. Daarom staat er niet altijd geit op het menu. Maar die avond wel, van de BBQ. Het smaakt niet naar wild zoals ik dacht, eerder naar entrecote, in ieder geval erg lekker. Zelfs het bot van de geit is verwerkt in het menu.

Talks & Treasures - Restaurant Savage Rotterdam: woest aantrekkelijk lekker

Restaurant Savage

We genoten van prachtig opgemaakte gerechten en gooiden wijn om in het net geserveerde bord met kwartel, druif, walnoot, wortel en rösti. Gelukkig kreeg ik snel daarna, en zonder er om te vragen, hetzelfde gerecht opnieuw. We luisterden naar meer goede verhalen bij het eten, over de wijn en kletsten urenlang. Over van alles. En niks. Zoals dat gaat op een perfecte avond.

Talks & Treasures - Restaurant Savage Rotterdam: woest aantrekkelijk lekker

Bij het dessert werd een fijne fles port op onze tafel gezet. Van het huis. Om ‘port-kenner’ vriendin niet alleen te laten drinken, deed ik gezellig mee en duurde de avond nog langer. We waren niet verrast dat we samen een wilde rekening gemaakt hadden, maar we hebben genoeg redenen verzonnen (de geit, een jarig kind, het leven) om die te verantwoorden.

Soms moet je gewoon op je gevoel afgaan en komt alles goed. Zoals bij Savage in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *