Première Donderdag: films voor vijf euro

Alle premièrefilms op Première Donderdag voor € 5,00? Ja echt. Een extra reden om even naar LantarenVenster te gaan. Niet alleen omdat het in de kou extra lekker is om warmpjes binnen te zitten. Ook omdat ze vanaf 3 november élke donderdag de nieuwste films laten zien. En dat maakt het wel heel aantrekkelijk om deze herfst en winter regelmatig een filmpje te pakken.

Komende donderdag is de eerste goedkope première avond en staat onder ander Remainder op het programma. Een Engelse thriller om bij onderuit te zakken en alvast de weekendmodus te komen:

“Een zwaar object valt door een glazen plafond op het hoofd van de jonge Tom (Tom Sturrigde). Als hij na een coma wakker wordt, herinnert hij zich niets meer en weet amper meer wie hij is. Tom ontvangt een flinke vergoeding van 8,5 miljoen pond van de verantwoordelijke bank in ruil voor geheimhouding van het incident. Er is hem één beeld bijgebleven: een jongen boven aan de trap in een oud huis wijst naar een oude vrouw. In de hoop zijn herinnering terug te krijgen, koopt Tom het desbetreffende gebouw, vult het met mensen en ensceneert deze scène keer op keer.”

Première Donderdag op zuid

Naast deze film staan ook de volgende films gepland voor de eerste editie komende donderdag:

Een aanrader voor 10 november is Ultimo Tango, de film die al eerder te zien was tijdens het Festival Latino Americano (en die ik toen gemist heb). Krijg je het warm van…

Wie nog zoekt naar een regelmatige ‘datenight’ met een filmliefhebber reserveert vanaf nu de donderdag voor movietime. En daarna natuurlijk met drankjes over het water staren (of naar elkaar) en genieten van het Rotterdamse uitzicht.

Check LantarenVenster voor de wekelijkse premièrefilms.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *