Knokke: hotspots aan zee?

Hoe was Knokke? Die vraag kreeg ik vaker afgelopen weken. En eigenlijk heb ik daar nog steeds geen goed antwoord op. Misschien komt het, omdat we met vijf vriendinnen en veel wijn op loopafstand van ons appartement aan zee bleven? Of omdat het een plek is waar vooral families en ouderen komen. Ik ben er nog niet uit.

Wij hebben ons uiteraard goed vermaakt en natuurlijk lukte het om met tasjes thuis te komen, dat weer wel. Maar Knokke heeft niet veel creatieve en hippe hotspots. Tenzij we die allemaal gemist hebben, omdat we niet verder kwamen dan de straten rondom de boulevard van Het Zoute en Heist.

Naast het bekende heeft Knokke meer stranden, zo tipte iemand van een hippe design pop-up. Een aanrader is om met de fiets naar het Zwin te gaan: een mooi natuurgebied naast Het Zoute, richting Cadzand, zonder volgebouwde boulevard. De internationale luchthaven voor trekvogels, noemen ze het nieuwe Zwin. Komende vrijdag op 10 juni wordt het opnieuw geopend.

Knokke & leuke winkels

Talks & Treasures - Knokke: hotspots aan zee?

Waar ga je shoppen in Knokke? We hebben flink wat kilometers afgelegd met zijn vijven en uiteindelijk kom ik tot dit lijstje met leuke winkels:

Begin met wandelen vanaf de boulevard en volg de Kustlaan en de Lippenslaan. Voor minder bekende merken neem je de straatjes er tussenin.

Aan de boulevard ter hoogte van Het Zouten zie je een aantal galeries en een concept store (waar ik de naam van vergeten ben) met moois en design producten.

In Heist zit Couleur Locale aan de Lippenslaan, een conceptstore met vooral interieur en design a la Pantouffle in Rotterdam. Heel fijn is dat deze winkel ook in Antwerpen is gevestigd én een webshop heeft waar je hebberig van wordt.

Richting Het Zoute kom je op de Kustlaan 31 Design is WOLF tegen. Loop zeker even binnen bij deze superleuke jaren ’50-’60 kijkwoning die is ingericht met Belgisch design. Deze pop-up kun je bezoeken tot en met 30 augustus.

Talks & Treasures - Knokke: hotspots aan zee?

Op dit moment is er ook een pop-up in de ‘oude V&D’ in Maastricht die tot en met 30 juni is geopend. Daarna trekt Design is WOLF naar Eindhoven.

In Het Zoute vind je Just Julia aan de Bréartsraat, een zijstraat van de Kustlaan, een lange winkelstraat vol (vooral mode-) winkels. Waaronder Majé, altijd fijn.

Schuin tegenover Just Julia zit ZUT, een conceptstore met grappige spullen, boeken en ook speelgoed.

Daarna wandel je nog langs YAYA Conceptstore op Kustlaan 111, waar je makkelijk naar buiten loopt met iets nieuws.

Eten & drinken

Als je van lekker eten houdt dan kan je in Knokke overal terecht. Voor foodies en culies: er zijn meer dan genoeg sterrenrestaurants! Maar ook voor andere goede restaurants is het aan te raden om tijdig (soms wel drie weken tevoren) te reserveren.

Wij waren niet zo vroeg met de planning dus we aten niet bij de hipste en meest culinaire tenten, maar dan nog zit het wel snor met de cuisine in Knokke. Geen zorgen dus als je geen plek krijgt bij de hotspots.

Ter inspiratie wat restaurants en borrelplekken die op verschillende manieren op mijn Evernote-lijstje terecht kwamen: Brasa (hippe grill) , Cuines33 (culinair) , Rubens (traditioneel), Il Trionfo (Italiaans), Brasserie Couteau (mix van alles) en La Sapinière (met mooi terras). 

Strandtenten

Het was zonnig maar niet heel warm dat weekend. In ieder geval perfect weer om te borrelen op het strand en de ‘son in de see te sien sakken’.

Talks & Treasures - Knokke: hotspots aan zee?

Ter plekke ontdekten we dat Knokke maar weinig strandtenten heeft en omdat we na een dag winkelen niet al te ver meer wilden lopen voor een wijntje, staken we onze voeten in het zand bij Siesta Beach. Even verderop ligt Monroe Beach en dat heeft dezelfde ‘Ibiza-look’.

Over-the-top gezelligheid bij Siesta Beach is de beste beschrijving die ik kan geven. Dat kwam niet alleen door de fijne wijn, maar zeker ook door de bijzondere verzoekplaatjes die de DJ draaide en de aanwezigheid van andere ‘stamgasten’ van deze strandtent.

Later die avond kwamen we terecht in Brasserie Couteau waar we prima aten. Vriendin met Limburgse roots en ik kozen het stoofvlees, dat in 2015 ‘als beste getest’ door sterrenchef Axel Colonna-Cesarie op de eerste plaats kwam. Het was inderdaad lekker.

Hotspots Knokke?

De ochtend daarna gingen we voor het ontbijt naar binnen bij Le Pain Quotidien en daarmee hadden we op de valreep nog een biologische hotspot te pakken.

Talks & Treasures - Knokke: hotspots aan zee?

Kortom, als je naar Knokke gaat verwacht dan niet de hipste plekken te ontdekken. Gelukkig was dat deze keer ook niet nodig. En als je met je ouders of familie gaat dan hoef je je daarover evenmin zorgen te maken. Kalm aan, is het tempo in Knokke.

Met mooi weer zit je er prima met al die appartementen aan zee. Je steekt de boulevard over en je bent precies waar je zijn moet. Wij hadden zeezicht vanuit ons appartement en dat was maar goed ook.

Verder heb ik dat weekend weinig van de zee en het strand gezien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *