Rebelz aan de Rotte

Laatst at ik bij REBELZ aan de Rotte, een hele fraaie Rotterdamse plek met mooi uitzicht op het water! Het menu bestaat uit Mediterraans lekkers dat naar meer smaakt. De perfecte plek voor een stop tijdens een rondje langs het water deze zomer. En straks misschien ook op het water?

Het voormalige Kitsch & Kunst-pand is prachtig kleurig en fris ingericht. Die uitstraling hebben de ontwerpers (dezelfde mensen die tekenden voor de Markthal) niet zomaar gekozen. Het verhaal achter REBELZ: ex-gedetineerde vrouwen een nieuwe start geven. De uitleg hierover presenteert de bediening in een mooie envelop waarin ook het menu zit.

Talks & Treasures - Rebelz aan de Rotte Rotterdam

De ex-collega waarmee ik had afgesproken, kende REBELZ nog niet en reageerde heel enthousiast over dit concept. Zij geeft juridisch advies in gevangenissen en is net als ik (uit mijn tijd als advocaat) niet meer onder de indruk van een strafblad.

Zijn er mensen die daarvan schrikken vroeg ik mij later af? Of die heel veel vragen gaan stellen?

Talks & Treasures - Rebelz aan de Rotte Rotterdam

Fris en vriendelijk

De vrouwen bij REBELZ doen hier werkervaring op, waardoor zij een stap verder komen in de zoektocht naar een baan in de horeca. Die hulp bij een frisse start is nodig, omdat een strafblad problemen kan opleveren bij het solliciteren. En wil je opnieuw beginnen dan is een baan en inkomen natuurlijk belangrijk. Hoe eenvoudig kun je iemand te helpen door alleen maar gezellig te eten en drinken!

Ik ging vooral voor het eten moet ik bekennen, want ik wist al dat de Syrische chefkok Maher al Sabbagh ook in de pannen roert van Marres in Maastricht. Daar lunchte ik afgelopen zomer zo heerlijk (aanrader!) dat ik alleen maar blij ben dat de man nu ook in Rotterdam kookt.

We kozen kibbeh (die heerlijk was volgens ex-collega), de antipasti (ook heel er lekker) en dronken fijne wijntjes waardoor ik daarna best wiebelig op het schooplein stond.

Rebelz aan het water?

Dat is misschien het enige rebelse dat ik kan bedenken over REBELZ. Behalve de informatie die je krijgt, merk je namelijk niks van tegendraadse dames en word je juist supervriendelijk geholpen.

Talks & Treasures - Rebelz aan de Rotte Rotterdam

Zo hebben oprichters Karin Nijman en Klaasjan Krook het ook bedoeld: niet je verleden telt, maar juist de manier waarop je nu vecht voor een beter bestaan. En zo is het.

Wat ik die dag ook hoorde, is dat er misschien een terras op het water komt! Wie mij kent weet dat ik daar nu al heel blij van word: hoe meer terrassen aan het water hoe beter.

En een Mediterrraanse keuken helpt natuurlijk om in vakantiesferen te komen of juist te blijven. Ik hou je op de hoogte!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *