Gefeliciteerd Talks & Treasures

Deze eerste verjaardag was niet gepland. Dat ik zoveel en zo vaak nieuwe blogs online zou plaatsen evenmin. En dat er giveaways op staan al helemaal niet. Toch is het zo.

Meer schrijven was mijn plan. Over ‘all the great things in life’ was het idee. Misschien dat iemand het zou lezen. Zo niet, ook prima.

Doen waar ik plezier in heb en waar anderen misschien ook iets aan zouden hebben, blijkt tot moois te leiden. Het afgelopen jaar heb ik dankzij het blog zoveel leuke dingen gedaan, aardige mensen ontmoet en nieuwe dingen geleerd, dat had ik nooit verwacht.

En ik heb veel gegeten en gedronken, zie ik nu ik de blogs terug kijk…

 

Bijzonder en bedankt!

Het is een bijzonder gevoel, dat mensen regelmatig, zelfs dagelijks, hier terugkomen om te lezen en inspiratie op te doen. Dankjewel daarvoor!

Zonder jou zou Talks & Treasures niet zijn wat het nu is en ik ben heel blij met alle positieve reacties op de blog.

Ik kan het niet laten om een terugblik te geven op de leukste, mooiste, fijnste, lekkerste blogs van dit eerste jaar!

Voordat je verder leest: heb je de waanzinnige verjaardags give away al gezien? Zo mooi! Zo enorm groot!

Talks & Treasures - Lente

De eerste blog blijft speciaal: nieuwe lente, nieuw begin. Hoe bijzonder is het dat ik een jaar later werd uitgenodigd bij Restaurant Francois Geurds** en dat ‘s Zomers Bloemen wil samenwerken met de giveaway.

Talks & Treasures - Culpper Scheveningen

Vorig jaar april waren R en ik een van de eerste gasten bij Culpepper in Scheveningen en vanaf eind deze week kan ik weer terecht bij deze relaxte plek aan zee! In diezelfde maand schoof ik aan bij Cinema Culinair en at ik wat ze in de film aten. Daarover binnenkort meer spannend nieuws!

Talks & Treasures - Parijs

In april schreef ik voor de eerste keer over Parijs maar toen wist ik niet dat ik er daarna nog veel vaker over zou schrijven.

Het eerste blog over Parijs trok de aandacht van Shot of Joy, het online magazine waar ik sinds juni mee samenwerk. Alle Parijs-blogs bij elkaar brengen begin volgende maand nog meer moois. Gek toch, hoe het een tot het ander leidt als je doet wat je het allerleukst vindt!

Talks & Treasures - Algarve Sagres

De meivakantie brachten we door in een heerlijk huis, Vila Maria, in de Algarve. Wow, wat zou ik daar nu graag weer zijn! Lekker borrelen bij Boneca Bar, de foto helemaal bovenin. Het is er zo mooi en vooral heerlijk warm

Talks & Treasures - Sagres

Later die maand ging ik nog met oudste een dagje heen-en-weer naar Parijs ter afsluiting van haar tijd op de basisschool. Dat was zo leuk om samen te doen!

Talks & Treasures - Terrassen aan het water Rotterdam

Een van de best gelezen berichten dit jaar, is die in mei over Terrassen aan het water in Rotterdam! Ik kan niet wachten tot de zon flink schijnt om die plekken weer op te zoeken. Maar gelukkig heeft Rotterdam ook fijne terrassen met zon in de lente.

In juni stonden de eerste giveaways op Talks & Treasures en wat is dat elke keer fun om te doen! Vooral om jou als lezer blij te maken, maar ook de samenwerkingen met bijvoorbeeld Lantaren Venster en Kunsthal Rotterdam vind ik heel leuk.

Talks & Treasures - Rock Werchter

Het festivalseizoen kwam die maand lekker op gang en daar schreef ik natuurlijk over. Ik ontdekte dat schrijven over muziek niet mijn ding is, maar dat ik het liever heb over de sfeer, wat je er kan doen en tja, het eten daar.

Talks & Treasures - Lille

En dan mijn trip met vriendinnen naar Lille, de ontdekking van het jaar wat mij betreft. Een blog over alles wat heerlijk, mooi en fijn is op loopafstand. Verder ontdekte ik die maand ook nog de leukste buurtjes in Eindhoven!

Talks & Treasures- Eindhoven

Voordat in juli de vakantie begon, schreef ik eerst nog ‘Back-to-basic: hoe ‘ordinair’ kamperen leuk blijft. Daar kreeg ik echt zóveel leuke reacties op! Dat hielp me aardig door de 10 daagse kampeervakantie! Dit jaar gaan we weer, maar wel met een roadtrip door California in het vooruitzicht voor volgend jaar.

Het weekend voor vertrek, ging ik met vriendinnen naar ‘Eten bij de Linde’ en hopelijk komt er dit jaar weer zo’n heerlijke eetsessie. Zó mooi, lekker en gezellig!

Talks & Treasures - Eten onder de Linde

De maand augustus was het vooral tijd voor familie en vakantie. Ik schreef er deze blog over, alles voor de liefdeTalks & Treasures - Camargue

Talks & Treasures - Barcelona - 05

Thuis droomde ik weer over de heerlijke tijd in Barcelona en ik kom er net achter dat het blog over Marseille nog niet is afgevinkt! Zo’n stoere maar tegelijk prachtige stad.

Na de vakantie ging oudste naar de brugklas en echt, het blog dat ze meteen de eerste dag in de Starbucks eindigde was herkenbaar voor zoveel mensen!

Talks & Treasures - Roermond-04

Sinds vorig jaar ben ik elke maand wel een keer in Limburg en schrijf ik er regelmatig over: leuke plekken om te eten, drinken en shoppen vond ik al in Roermond, Heerlen en Maastricht. Maar er is nog zoveel meer om te ontdekken!

Talks & Treasures - Uit Je Eigen Stad

September leek ook de start om vaker fijne lijstjes te maken met leuke dingen in het weekend. Het afgelopen jaar merkte ik dat er heel weinig wordt geschreven over uitjes met of voor tieners.

Talks & Treasures - Tijdelijk Modemuseum

Het geheim met tieners is, dat ze heus wel mee willen als je maar met iets echt cools of geks komt. Zoals Keith Haring in de Kunsthal of het Tijdelijk Modemuseum. 

Talks & Treasures - STEK Rotterdam

In oktober en november stond er op Talks & Treasures veel over mooie, lekkere of leuke hotspots in Rotterdam. Ik ontdekte winkels, zoals STEK  in mijn oude buurt, de Nieuwe Binnenweg en ik vond de mooiste conceptstores in Rotterdam.  En er volgden nog meer fijne winkels zo richting de feestdagen.

Talks & Treasures - Parqiet Rotterdam

In 2016 zat ik meteen in de eerste week na de opening bij Parqiet in Het Park en oh, wat is dat een heerlijke plek! Daar wordt het alleen maar leuker hoe vaker de zon schijnt! Nog meer fijne hotspots zijn natuurlijk de leukste strandtenten in de winter.

Ook CROOS , dat de deuren in februari opende, is zo’n fijne plek net buiten de drukte van de stad. Een andere leuke hotspot (op wielen, dat wel) is Busje Bloemen

Talks & Treasures - Busje Bloemen

Op een gegeven moment verlangde ik in februari erg naar sneeuw, die viel dit jaar niet echt in Rotterdam. Maar wel op Baraque Michel wist ik met mijn Limburgse roots. Eenmaal daar staarden R en de kinderen toch even verbaasd naar het pak sneeuw. Een aanrader, deze geheime sneeuwplek vlak over de grens.

Nieuw begin, nieuwe ronde

Ik ben heel slecht in fotoboeken maken (ik loop al tien jaar achter), maar deze blog inspireert om er opnieuw in te duiken want wat gebeurt er veel in een jaar!

Excuses voor het erg lange verhaal, dit zijn nog maar de hightlights van ruim 130 blogs het afgelopen jaar.

Op naar een nieuw jaar waarin weer leuke samenwerkingen in de planning staan. Naast Talks & Treasures ga ik ook aan de slag met iets nieuws: Merken aan de Maas. Zo’n zin in!

Nogmaals bedankt voor het blijven lezen en als je tips hebt om over te schrijven dan laat het mij gerust weten.

 

 1. Je hebt echt veel beleefd in een jaar en er ook nog over geschreven! Daarom kon ik me echt niet voorstellen dat je blog pas een jaar bestaat. Nogmaals gefeliciteerd en ik hoop dat je nog vele jaren zo door gaat!

  • Talks & Treasures

   Dankje Sophie, ik ben zelf ook verrast door de hoeveelheid en dan staat in dit blog nog maar een klein deel van wat ik deed. Ik ga zeker nog even door.

 2. Dit jaar is echt wel omgevlogen! En ach, die wijn met jou op de foto dat ziet er goed uit hoor.
  Knap dat je hebt volgehouden. Op naar de volgende verjaardag!

 3. Gefeliciteerd nogmaals….???
  Altijd mooi en boeiend geschreven…anders was ik al lang afgehaakt….?
  Op naar het volgende jaar met op elke foto een andere Gin&Tonic….?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *