Heerlen: hotspots – eten – koffie

Heerlen is, net als Rotterdam, zo’n stad waar je de leuke plekken moet ontdekken. Dat maakt het wat mij betreft een spannende stad om regelmatig heen te gaan. Waarna het tijd is voor een update.

Laatst was ik weer in het zuiden en bracht ik de regenachtige middag door in het SCHUNCK gebouw. Op weg daar naartoe viel me ineens de toffe streetart op.

Nieuwe tips en de leukste plekken in Heerlen heb ik voor je op een rij gezet!

Hotspots Heerlen

Holy Moly Heerlen

Laten we beginnen bij het einde van het jaar. Wie liever niet een kerstgrot in Valkenburg induikt en uit de gekte in Maastricht wil blijven, kies voor de eerste editie van Holy Moly Heerlen.

Holy wat?

Geen traditionele kersthutjes, maar kneuterigheid in en rond Scandinavische tipi’s tijdens Winterparkt Urbana vanaf 7 december 2017. Aangevuld met een rauwe urban kerst tijdens Container City op de Bongerd (vanaf 15 december a.s. plein voor SHCUNCK). Plus de nodige foodtrucks. Holy Moly Heerlen

Schunck* – Glaspaleis

25 november a.s. opent The Post-Industrials over onder meer de punk en new wave scene in Heerlen in de jaren ’70  en ’80. In de expo worden Heerlense subculturen uitgelicht, ook de hiphop- en een hardcore scene, skaters in de jaren ’80, of goth’s en gabbers in 90’s. The Post-Industrials

Is het toeval dat in Rotterdam afgelopen weekend de expo Portretten Pandora’s Music Box opende? Ruim 6000 (!!) foto’s geven de undergroundsfeer van het Rotterdam in de jaren ’80 weer. Schunck*

Eigenwijs

Bij deze bloemenwinkel verkopen ze naast bloemen nog veel meer mooie spullen. Ik kwam er 10 jaar geleden voor het eerst en kocht toen supermooie potten die ik nog steeds heb. Maar ze verkopen ook sieraden, accessoires en kleding. Even binnenlopen dus. Eigenwijs

Coasters

Bij Coasters koop je de mooiste spullen voor je hippe man. Stoer met stijl is de beste omschrijving met merken als Penfield, Ontour en Herschel Supply. Hier kan een beetje avontuurlijke vrouw ook zeker slagen! Coasters.

Eten

BAM Brood en meer

Voor ontbijt of lunch strijk je neer bij BAM aan de Geleenstraat. Soepen, broodjes en ander lekkers worden gemaakt van Fair Trade producten. Je zit en eet er dus heel erg goed. BAM, brood en meer

Talks & Treasures- Heerlen - BAM, brood en meer

ENZO

Dit adresje pikte ik op bij Fier! concept store en hier ga ik zeker een keer eten! Een echte Italiaan met passie, die even buiten het centrum ligt. Dus op weg naar Heerlen of op weg naar huis is dit je culinaire pitstop voor lekker Italiaans. ENZO

Brasserie Mijn Streek

Een rooftop restaurant en een dakterras maken het toch al knappe Schunckgebouw nóg aantrekkelijker (beeld homepage). Brasserie Mijn Streek is je ideale wijn-with-a-view plek in Heerlen. Je pakt de lift naar de 5e etage et voila.

Ik was er laatst nog en ga met mooi weer zeker nog terug voor het dakterras. Mijn Streek

Koffie

Coasters

Bakken kunnen ze ook bij Coasters! En een koffie zetten ook, dus als je iets anders wil dan de Limburgse vlaai zit je hier goed.  Coasters.

Kneuterig Heerlen

Het Rotterdam van het zuiden, zo noem ik Heerlen vaker. De meeste mensen zien het niet meteen als een gezellige stad en de leuke plekken vallen niet op. Je moet er zelf wat van maken en er naar op zoek. Ik hou wel van de ‘niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit’; heeft vast te maken met het mijnwerkersverleden.

Net buiten het centrum vind je de ‘warme’ kant van Heerlen.

Wil je met een gezellig dorpsplaatje in je hoofd uit Heerlen vertrekken? Rij dan even door Welten, een wijk van Heerlen. Limburgser kan haast niet: kerk, begraafplaats en een café er tegenover.

Behalve de bakker om op de terugweg je vlaai te halen en een mooie bloemenwinkel, bruist het hier een stuk minder. Maar dan heb je snel en makkelijk nog even de Limburgse basis meegepikt.

Of je rijdt naar Wijnandsrade voor deze landelijke culiplek.

Heb je nog tips om aan te vullen? 

Beelden via:  BAM, brood en meer

 

 

 

  1. Aan deze lijst kunnen we nu ook Lokaal 25 aan toevoegen aan het Wilhelminaplein. Leuk hip urban zoals je dit in grote steden verwacht. Zeker een plek om te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *