De twee leukste buurtjes in Eindhoven

Een gezellig dagje in Eindhoven is heel overzichtelijk. Er zijn precies twee leuke buurtjes waar je goed eten en mooie winkels bij elkaar vindt: Strijp S en De Bergen. Dat brengt in ieder geval wat focus op je middagje shoppen.

Ik ging op stap met een vriendin die in Eindhoven is geboren en in de buurt woont. Zij adviseerde over de route en samen ontdekten we een nieuwe hotspot.

Strijp S

We begonnen in Strijp bij ‘t Koffiehuisje waar ze volgens vriendin de lekkerste koffie hebben. Inderdaad een goed bakkie en nog beter: je kan er met mooi weer heel fijn buiten zitten! Het was nog rustig op de dinsdagochtend maar even later zat het terras in de zon helemaal vol.

Eindhoven - t Koffiehuisje

Van het Klokgebouw loop je langs mooie plukveldjes naar het restaurant van Piet Hein Eek. Hoe geweldig is dat, midden in de stad je bos bloemen bij elkaar kunnen plukken!

Plukveld - Piet Hein Eek

In het restaurant zit je op zijn Piet Hein Eeks, maar met zonnig weer zit je gezelliger buiten. Mooie salades, fijne hamburger, design water van Marie-Stella-Maris en lekkere wijntjes.

Eindhoven - Piet Hein Eek

Daarna struinden we langs de bloemetjes weer terug naar Urban Shopper.

In gebouw Anton zitten verschillende kleine winkels bij elkaar en shop je alles onder één dak. Leuke zaakjes met mooie merken, bijvoorbeeld bij Garderobe en Daily Poetry.

Hoe leuk ook, het gebouw is mij iets te rauw en te groot voor al die gezellige winkeltjes.

Eindhoven - Urban Shopper - Garderobe

Nogal dorstig liepen we richting Onder de Leidingstraat, what’s in a name! Deze mini bio supermercado heeft een strandje bij het terras waar wij met een zonnetje, een drankje en de voeten in het zand heerlijk relaxten.

Eindhoven - Onder de Leidingstraat

Wynwood: nieuwe hotspot

We liepen daarna nog een rondje om het gebouw om er zeker van te zijn dat we niks gemist hadden, toen we langs het nog te openen Wynwood liepen. Daar hadden we ‘s avonds wel willen eten! Je kan er naast lunchen of dineren, ook take away halen of gewoon een bakkie doen. Vanaf 1 juli is Wynwood geopend.

Eindhoven - Wynwood

De Bergen

Weer bijgetankt vertrokken we daarna richting de andere leuke Eindhovense plek, De Bergen. Zonder hakjes kun je daar prima vanaf Strijp naartoe lopen. In het straatjes die samen De Bergen vormen vind je vooral kleine winkels met mooie spullen. Wij liepen binnen bij Sonar en pasten zolang kleding, dat de winkels daarna waren gesloten, hoe jammer. Volgende keer beginnen we daar en eindigen we bij Wynwood!

In de straatjes vind je veel restaurantjes waar je goed kunt zitten om te borrelen en te eten. Wij pakten de laatste zonnige uurtjes op het terras van BOCA en sloten de dag af met tapas hapjes en een prima slobberwijntje.

Foto Wynwood via Wynwood

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *