De koffer induiken of een tas vol spullen?

De zomervakantie komt er aan en daarom loop ik de lange checklist voor de kampeervakantie na. Wat blijkt? Twee kapotte koffers. Die ene half gammele koffer is nu echt stuk en de andere grote reistas kwam gesloopt terug na het schoolverlaterskamp van oudste dochter. Hoe onhandig is dat als je nog met vakantie gaat? Het begin van de zoektocht naar nieuwe koffers of reistassen, maar wat koop je dan?

Koffers of reistassen?

Om te beginnen: koop je koffers of reistassen? Reistassen zijn heel handig om te proppen straks, als onze auto weer overvol geladen wordt met campingspullen. Het past ook meer bij een camping, reistassen. Toch? Dat gevoel heb ik er in ieder geval bij.

Maar reistassen, hoe groot ook, hebben iets onpraktisch: de meesten zijn niet overzichtelijk. Je ziet niet goed wat er in de tas zit. Meestal levert flink graaien in de tas het beste resultaat. En met twee tienermeiden die net het onderste shirtje uit de tas willen, ligt de tent in twee dagen vol kleding. Waardoor ze weer niks vinden, alles nog een keer overhoop gooien en ga zo maar door.

Zoals ik eerder al schreef: ik hou het erg graag zo relaxed mogelijk op de camping. Dus denk ik aan koffers. Die klap je open en je ziet meteen wat er in zit. Heel handig vind ik een koffer die je ook nog kleiner kunt maken. En die er ook nog een beetje sexy uit ziet. En wieltjes heeft. Zodat ie ook bruikbaar is voor vliegreizen of citytrips. Zeg maar: een praktische campingreistas met koffercomfort en citylooks. Een lastige combinatie die niet eenvoudig te vinden is.

Ook een rondje vragen bij vrienden en bekenden leverde weinig op. Koffers kopen is voor de meeste mensen geen jaarlijks terugkerende activiteit. Logisch, maar voor wie net als ik zoekende is, heb ik de beste, sexy en praktische kampeerkoffers op een rij gezet.

Hideo Wakamatsu

Op een gegeven moment ontdekte ik deze hele mooie koffer van Hideo Wakamatsu.

Talks-and-Treasures-Koffers-reistassen-Hideo Wakamatsu Tarpaulin Carry-on

Precies de juiste mix van wat ik zoek. Wie het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo heeft gelezen, weet dat Japanners een ster zijn in opruimen en organiseren. Ik zou deze koffers zo kopen, maar helaas is er geen garantie voor tijdige levering. Belangrijk detail met de zomervakantie in zicht.

Geen dakkoffer maar een….Towbox!

Afgelopen weekend liepen we in een outdoorwinkel (o.a. op zoek naar spullen om de kampeervakantie nog relaxter te maken) tegen deze enorme bak aan! Een mega-koffer die twee nieuwe reistassen meteen overbodig maakt. Robert vond het wel wat, zo’n ding achter op de auto.

Talks-and-Treasures-koffers-reistassen-Towbox

Een praktische oplossing is het zeker: alle kleding in opbergdozen er in, keurig overzichtelijk, en gemakkelijk er uit te halen. Maar ik zie het helemaal niet zitten, rijden met zo’n lijkenkistje achter de auto..niet sexy.

Selectie: sportief, sexy en praktisch

Dus ging de zoektocht verder en een hele tijd kwam ik telkens uit op de reistassen van The North Face. Ook mooi, maar ze zijn het net niet.

Na flink wat Googlen & Pinteresten ontdekte ik de koffers van Vaude. En die komen heel dicht in de buurt van wat ik zoek. Het is een mooi merk dat zijn roots heeft in de bergsport en gericht is op outdoorproducten. Terwijl ik de koffers helemaal prima vind voor een citytrip. Sportief, stijlvol en praktisch voor op de camping (of het aankomend brugklaskamp).

Talks-and-Treasures-koffers-reistassen-Vaude

Talks-and-Treasures-koffers-reistassen-Eastpack

Later zag ik dat Eastpack, dat ik alleen ken van de schooltassen, ook super mooie koffers heeft. Zo basic dat ze weer sexy zijn. En heel handig: met een riem trek je de hele boel bij elkaar en neemt de reistas een stuk minder plaats in.

Talks-and-Treasures- Koffers-reistassen-Decathlon

Een tip van een raskampeervriendin: kijk ook even bij Decathlon. En hey, dat levert ook een exemplaar op dat voldoet aan alle eisen! Helaas is er geen winkel bij mij in de buurt, maar gelukkig kan je inmiddels online winkelen bij Decathlon. Op zich al een fijne ontdekking.

Dit weekend gaat het gebeuren! Weten welke het is geworden? Ik zal een foto plaatsen op Instagram. Heb je nog geen account (je bent niet de enige) klik dan op de Instagram-button boven mijn foto op de homepage.

 

 

Foto’s via websites: hideowakamatsu.com/ debijenkorf.nl/eastpak/vaude.com/nl.decathlon.be

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *