Design Derby in Boijmans: cool de grens over

 

Museum Boijmans Van Beuningen

 

Design Derby - Museum Boijmans Van Beuningen - 1

Design Derby in Museum Boijmans Van Beuningen leek me een prima tentoonstelling om mijn Limburgse tante van 75 jaar mee naartoe te nemen. Na twee uur reizen in de warme trein even de beentjes strekken in het koele Rotterdamse museum. Ook voor deze zomer een relaxte plek om af te koelen tijdens een warme dag. Of om je tieners mee naartoe te nemen als het regent tijdens de zomervakantie.

Samen liepen we langs twee eeuwen design van België en Nederland. De tentoonstelling start met ontwerpen uit 1815 en eindigt in 2015. Nog maar net begonnen, gingen we terug in de tijd en vertelde mijn tante over vroeger. Hoe het was in en net na de oorlog, over haar oude servies en het jaarlijkse zilver poetsen. Poetst er iemand nog zilver vroeg ik mij af?

Design Derby - Museum Boijmans Van Beuningen-1

Design Derby - Museum Boijmans Van Beuningen-3

Design Derby - Museum Boijmans Van Beuningen - 6

Gezellig keuvelend liepen we langs een rode lijn door de tijd en zagen we het design van beide landen: stoffen, meubels, verkeersborden, mode of ouderwets zilver. Rechts van de lijn de Nederlandse ontwerpen en links de Belgische.

Design Derby - Museum Boijmans Van Beuningen - 5

Design Derby - Museum Boijmans Van Beuningen - 4

Design Derby Belgie – Nederland is een makkelijke en toegankelijke tentoonstelling voor jong en oud. Als je kinderen hebt, kan hij zo op het activiteitenlijstje voor de zomervakantie. De ontwerpen zijn leuke triggers voor verhalen over vroeger. En er staan genoeg rare en grappige ontwerpen voor tieners. En het duurt niet te lang, niet onbelangrijk om scheve kinderbekkies te voorkomen.

Ik zie dat ik vooral foto’s heb gemaakt van Nederlands design. Hoewel ik de oude sierlijke Belgische stoffen, meubels en het servies veel mooier vind. Te druk gehad met bijkletsen..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *