Rock Werchter versus Metropolis Festival

Twee totaal verschillende festivals: naar Rock Werchter ga je een voor een goede line up en minder voor de festivalsfeer. En Metropolis Festival is weer leuk voor de hele familie of als je van onbekende, opkomende bandjes houdt.

Rock Werchter Werelden

Rock Werchter 3

Niet alleen de festivals verschillen, eenmaal binnen tref je bij Rock Werchter twee werelden aan: het publiek dat links van het hoofdpodium ligt, eet of drinkt en dat puur voor de muziek komt. Terwijl de mensen aan de rechterkant ook nog sfeer lijken te zoeken. Bijzonder dat het zo is ingedeeld.

Het duurde even voordat ik door had hoe het werkte. Waarschijnlijk was dat de reden waarom ik zo gelukkig werd van deze eettent op het festivalterrein!

Rock Werchter - relax Let's Meat

Op zoek naar sfeer liepen we naar de rechterkant van de festivalwei. Naast fijn zitten met wijn in een glas bij Let’s Meat, kon je heerlijke pizza’s kopen bij Old Scuola en was er een hippe hotdogkar waar de rij enorm lang bleef.

Rock Werchter Let's Meat

Verder stonden er nog twee karren, een paar hangmatten en twee tenten voor tattoo’s en hairstyling. En dat was het! Laat ik het een poging tot sfeer noemen. Gelukkig was het geweldig weer en dan is het overal al snel gezellig.

Rock Werchter

Ik kocht de tickets voor Lenny Kravitz dus ja, ik ging voor de muziek. En die was goed: neuriënd eten met Noel Gallagher op de achtergrond, meezingen met Kravitz en alles er uit dansen bij The Prodigy als perfecte afsluiter voor een verwarrend avondje festival.

Metropolis Festival

Zondag 5 juli staat Metropolis op het programma.  Ik kom er niet echt voor de muziek, hoewel je er zomaar leuke bandjes kunt ontdekken. Het Rotterdamse festival heeft vooral veel onbekende en beginnende internationale bands in de line up.

Op Metropolis hangt een relaxte en gezellige sfeer. En de toegang is gratis, ook fijn.

We, nouja Robert, nemen onze meiden er al jaren naartoe. Dit jaar gaan ze mee naar een backstage event en mogen ze kijken hoe het er daar aan toe gaat. De tieners hebben deze week allebei hun eerste drum- en gitaaroptreden dus ze hebben de smaak te pakken!

Metropolis Festival

Het festivalpark in Rotterdam Zuid is zo ingericht dat er voor iedereen iets leuks te doen en te zien is. Als je van muziek houdt, ontdek je er nieuwe bands waarvan een aantal op het punt staat om door te breken naar grote bekendheid.

Ook als je niet voor de muziek komt, breng je er makkelijk de middag door. Kinderen kan je rustig meenemen en denk dan aan de oordopjes!

Foto Metropolis via website

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *