Gent: koffie-eten-doen

Wat is Gent leuk! Een extra reden om weer te gaan. Er valt nog zoveel te ontdekken in deze fijn overzichtelijke stad. Maandelijks openen er de heerlijkste restaurants, leukste winkels en de rommelmarkten schijnen hier ook geweldig te zijn. Wie slim is, regelt een tour met een lokale gids zodat je niks mist van de ins en outs van deze Belgische stad.

Twee jaar geleden waren we voor het eerst in Gent om de kerstvakantie in te luiden. R is van de kerstmarkten en tijdens de Gentse Winterfeesten konden de meiden heel wat rondjes doen op de schaatsbaan en hingen ze in het reuzenrad. Ik zag mijzelf de volgende dag op zoek naar de leukste winkels in verborgen straatjes en was heel benieuwd naar het eten bij Barbaro.

Talks & Treasures - Gent - koffie-eten-doen

Koffie

Afgelopen jaar openden verschillende winkels de deuren in Post Plaza, het verbouwde voormalige postkantoor aan de Korenmarkt. Le Pain Qoutidien heeft er sinds een half jaar een nieuwe stek waar je aanschuift voor koffie met mooie taartjes. Of zoals wij deden, voor ontbijt.

Later die middag zwichtten we nog voor de traditioneel gebakken wafels in het ouderwetse Max aan het Goudenleeuwenplein. De bediening was nogal stijfjes en formeel, maar als je van wafels (knapperig van buiten, zacht van binnen) of beignets houdt, is dit je plek.  Terwijl we wachtten op de bestelling zag ik verderop mensen aan een oerdegelijke Belgische stoofpot zitten. Die had ik best willen proeven.

Eten

Talks & Treasures - Gent - koffie-eten-doen

Barabaro is ‘not just an Itialian restaurant’, maar een vrij nieuwe antipasto en pizza hotspot met superleuke bediening en tattoo’s op de muur. Je vind deze hippe plek zit in het historische Patershol. R heeft het nog voordat hij iets gegeten had al goedgekeurd vanwege de goede muziek en de rock ‘n roll menukaart. De pizza’s, gemaakt van biologische en locale producten, smaken net zo heerlijk als ze er uit zien en de relaxte bediening zorgt er voor dat je wilt blijven.

Een tip: deel je eten bij Barbaro! Niet alleen de antipasto maar ook de pizza’s. De meiden waren happy met desserts als marshmellow en nutella pizza, maar eigenlijk was dit teveel na de gewone pizza’s.

Winkelen

De leukste plekken om te winkelen vind je in de straatjes rond de Brabantdam. Loop van daaruit via de Koestraat en Kalandestraat naar de Volderstraat. Je wandelt door de Hoornstraat (sla de Veldstraat over) en gaat na het water linksaf de Onderbergen in om binnen te lopen bij NOIR voor een mix van kunst, koffie en tattoo.

Van shoppen is helaas weinig gekomen. De ene tiener was moe na een late avond op het ijs en wilde het liefst nog een keer in het reuzenrad. De ander wordt op dit moment vooral blij van de grote ketens en had die al snel gespot (in de Veldstraat) toen we net begonnen. Het compromis vonden we later bij bij Sissy Boy in Post Plaza aan de Korenmarkt.

Talks & Treasures - Gent - koffie-eten-doen

Zonder de meiden wandelden R en ik later nog langs het water, de Leie, door de oude straatjes en opeens was daar PROOF. In het historische centrum zit deze supercoole en tres hippe shop & tastingroom met bijzondere labels whiskey, rum, gin, vermouth en wijnen. En ook minder bekende dranken als mezcal, pisco en absinth. Je koopt of proeft bij PROOF. Uniek is hier dat je naast flessen ook kleine hoeveelheden drank kunt kopen.

Gent is hot

Voor de ronde door de straatjes van Gent en om relaxed te winkelen ga ik snel een keer terug. Dit keer met vriendinnen of met R. En dan in de lente. Het liefst met wat zon en terrasweer, want volgens mij vind je hier ook heel fijne terrassen aan het water!

In Lille vind je de leuke winkels redelijk bij elkaar, maar in Gent liggen ze wat meer verdeeld over het centrum. Dat maakt het extra interessant om regelmatig terug te gaan. Want waar nu nog maar een enkele hippe zaak zit, vind je straks zeker meer moois.

En dan hebben we nog niet in het park gelegen, over de rommelmarkt gestruind of in een knappe B&B gelogeerd. Wie weer eens iets anders wil dan Antwerpen? Gent ligt maar een half uurtje rijden verderop!

Stay tuned voor updates over Gent!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *