Gezond, simpel, snel & sunny

Gezond eten staat komende maanden op mijn menu. Als ik met mensen afspreek, zegt bijna iedereen: “Lies jij weet vast een adresje om lekker te eten”. En dat klopt. De andere kant van het ontdekken van fijne culiplekken is dat ik er (bijna altijd) graag eet. Niet alleen dat, daar drink ik ook vaak iets bij. Dat moet natuurlijk een keer stoppen en die tijd is nu aangebroken.

Dat betekent dat ik komende weken vooral verlekkerd kijk naar alle gerechten op de kaart die ik aan me voorbij laat gaan. Zo at ik dit weekend een heel kleurige, maar nog steeds groene salade en dronk ik thee of spa rood. Intussen hoorde ik de plop van de champagnekurk aan de tafel naast ons, zag ik de bordjes met ‘Pinot Grigio’ overal staan en miste ik weinig van de bestelling van een groepje dames achter mij: een dienblad vol glaasjes rosé.

Makkelijk & gezond

Gelukkig was ik met vriendinnen waarvan er twee niet drinken (daar kwam ik ter plekke pas achter na 20 jaar) en die altijd al goed eten. Komende tijd zoek ik het dus in gezond en maak ik simpele recepten die snel klaar zijn.  Zodat er nog steeds genoeg tijd overblijft om van de zon te genieten.

Hier moest ik aan denken toen ik dit zonnige visrecept tegenkwam dat je in een handomdraai maakt. Vorige week at ik dezelfde vis in soortgelijke marinade kant en klaar gehaald bij Marqt. Dat is nóg sneller. Behalve schelpen denk ik er normaal gesproken zelden aan om vis te eten, maar ook dat staat meer op het menu.

Daarnaast veel groen en salades waarvoor het zomerse weer deze week ideaal is. Deze citrussalade is favoriet en verder doe ik hier salade-inspiratie op. Verder maak ik het mezelf komende weken niet ingewikkelder dan nodig en beperk ik de etentjes buiten de deur.

Morgen staat er weer een event bij een hotspot op het programma met in de mail de opmerking over de ‘hapjes en overheerlijke gin tonics van Loopuyt’.

Wish me luck!

Beeld boven: Pauline Weuring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *