Tijdelijk Modemuseum: mooi en fun

Afgelopen weekend was ik met oudste tiener in het Tijdelijk Modemuseum in Rotterdam. Prachtig mooi is het! Met als (letterlijk) hoogtepunt in ons geval toch wel het ‘lopen-op-hele-hoge-hakken’.

Oudste pikte meteen wat geschiedenis mee en was zelfs nieuwsgierig. De geschiedenistoets deze week gaat over boeren en ridders, maar dit was een stuk leuker. Het Provo-stelletje op de witte fiets zijn de ouders van een vriendin. Het was de eerste keer dat oudste deze foto zag en ze had meteen vragen. Waarom die witte fiets dan, mam?

Talks & Treasures - Tijdelijk Modemuseum

Back-in-time

Talks & Treasures - Tijdelijk Modemuseum

Via de ‘kistjes’ en krakers outfits, de alternatieve Mac & Maggie periode (was er echt geen H&M???) naar de wand met punkfoto’s uit Paradiso. Toen ik vertelde, dat Robert er ooit ongeveer zo uitzag in zijn new wave-periode werd het nóg interessanter.

Talks & Treasures - Tijdelijk Modemuseum

Vragen, waarom en hoe je dat deed met haar en make-up. Of ik er ook zo uitzag? Neuu..het laatste restje new wave sijpelde pas veel later door Limburg. Maar dat opa not amused was, als Robert zijn haar toupeerde op de achterbank, vond ze natuurlijk hilarisch.

Voordat we in de white cube belandden, keken we in de discohoek beelden uit de ‘house’ periode. En ja, dat was meer mijn tijd. Grote ogen, slik. Blote lijven en borsten in de disco? Heel normaal toen schat, heus.

Ook schitterend is, dat je tussen de kleurige couture loopt, zodat je jurken van dichtbij kan zien en aanraken. Waar je meestal alleen mag kijken, kan je hier de stukken aanraken.

Talks & Treasures - Tijdelijk Modemuseum

Eenmaal bij All time favourites werd de aandacht meteen getrokken door de rode lipstift. Je kan het als tienermeid maar beter weten: witte blouse, rode lipstift en zwarte hakken zijn altijd goed.

En als vanzelf kom je daarna uit bij het Pumporama waar de zwarte high heels gepast kunnen worden. In alle maten, ook grote (48,49), dus mannen zijn zeker welkom. Er ligt een wandelstok voor ze klaar. Oudste hield zich zonder goed staande op de pumps.

Hacked

Op de eerste verdieping geeft het project Hacked stof tot nadenken over fast fashion.  Mode die op basis van snel op elkaar volgende collecties, goedkoop in de winkels hangt. Dat slaat nog niet helemaal aan bij oudste. De nieuwe Forever21 in de koopgoot was next op haar to-do list die dag…

Talks & Treasures - Tijdelijk Modemuseum

Mooi en fun

Het Tijdelijk Museum heeft me verrast! Het is knap opgezet met een prima mix tussen mooi en fun. Zeker voor veel vrouwen, meiden en fashionlovers. Ik ga zeker nog eens terug om de bovenste verdieping te zien. Die hebben we niet gered deze keer.

En dan zonder tiener, want één minpunt: je voelt je nogal oud bij opmerkingen als: ‘Geen H&M mam? Wow..’ .

Tijdelijk Modemuseum

Ook een aanrader om naartoe te gaan is het Thursdaynight-event op 5 november a.s. met als titel:

De nieuwe basics met Mary Ping, Sophie Berrebi en Ellis Faas

Je kan die avond ook voor € 15,00 aanschuiven bij het Thursday Night Diner. Zet maar in je agenda!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *