Turn on the Lights – lichtjes, sfeer en meer

Het is weer tijd voor feestverlichting, lichtjes buiten, kaarsjes en de open haard aan. Donderdagavond 19 november is in Rotterdam de opening van het feestseizoen. Je hoeft niet eens iets te kopen om te genieten van de sfeer.

Om 19.00 uur opent de burgemeester het event Turn on the Lights op de Van Oldenbarneveldplaats. Meteen daarna kun je kijken naar de internationale straattheateract Theater Tol. Niet zomaar wat ballen in de lucht, maar echt mooi straattheater. Met héél veel lichtjes natuurlijk.

Sfeer en etalages

Wil je daarna nog meer sfeer? Ga dan ga bij de Bijenkorf kijken naar het ontsteken van de feestverlichting. Dat kan in Rotterdam, maar ook nog op vier andere plekken in Nederland. En ben je na zoveel sfeer wat week in de benen geworden? Dan kan je jezelf weer tot leven shoppen, omdat de winkel tot 22.00 open is.

Zolang ik me kan herinneren ben ik gek op mooie etalages, en die rond kersttijd zijn toch altijd de mooiste. Nog steeds vind ik het leuk als winkels er iets moois van maken. Misschien dat ik ook daarom nauwelijks online shop. Ik wil spullen zien, voelen en er een verhaal bij krijgen.

Harrods met kerst, Bon Marche met nóg meer exclusieve rariteiten tijdens de feestdagen, heerlijk vind ik het. Het liefst met sfeerlichtjes buiten én binnen. Als je, zoals ik, met een kersthoolie leeft, ga je er vanzelf aan toegeven.

Voor wie zin heeft in sfeer en een zwak heeft voor shoppen: Turn on the Lights!

Beeld bericht: Kris Jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *