Valencia: tips please & (veel) weekendtips Rotterdam

Valencia is een van onze bestemmingen komende zomervakantie! Vorig jaar stond hij al op mijn wishlist, maar nu gaat het dan echt gebeuren. We zijn er maar een paar dagen en dan is het wel zo handig om een paar highlights af te vinken. Ben jij er al geweest?

Van Valencia reizen we door naar Bilbao. Het Guggenheim roept. Zonder de meiden zouden we daarna zomaar in een van de toprestaurants belanden.

Tips Valencia?

Wat zijn volgens jou de plekken die we niet mogen missen? Waar heb je lekker gegeten. Of het mooiste uitzicht over de stad? Als je tieners hebt: wat vonden zij een aanrader in Valencia? Of Bilbao?

Voor het zover is, staan eerst nog een toetsweek, eindmusical en wat sportevents op de agenda. En Vaderdag. En het aller- allerlaatste kinderfeestje, van jongste.

Hoe ziet jouw weekend er uit? Als je nog ruimte hebt voor leuke dingen dan check je deze linkjes.

Weekendtips Rotterdam

Ook dit weekend hoef je niet te koken want Kannen & Kruiken staat in Het Park van 15 t/ m 18 juni. Wijntjes, biertjes, hapjes en klaar ben je.

Hoezo alleen kaas met wijn? Donderdag de 15e is er een bier met wijn proeverij bij Fenix Food Factory. 

YES, we kunnen weer eens ‘s avonds na werk naar de Kunsthal. Altijd fijn. Woensdagavond 21 juni is Midsummernight in de Kunsthal. Je ziet Robert Mapplethorpe en documentaire ‘William Kentrdige. Triumphs and Laments’.

& Still Alive in Rotown is dansen zonder kinderen  op deuntjes uit de afgelopen decennia en de nieuwste hits van nu.

De dag (het duurt twee dagen) van de Archtectuur (het is Architectuurmaand in Rotterdam) is op 17 en 18 juni. Met dit jaar speciale aandacht voor de Wilhelminapier het Maritiem District. Er gaat weer gebouwd worden in het Wijnhavenkwartier: The Muse heet de 74 meter hoge toren. Je kan nu al zien hoe het straks gaat worden. Misschien dat ik een kijkje ga nemen in mijn oude buurtje.

Ga je op Vaderdag richting Wijnhaven? En is de vader dol op kipjes? Gratis chicks voor papa’s komende zondag bij Alan & Pim’s.

De Rotterdamse Oogstmarkt is komende zaterdag weer op het Noordplein.

Meer stoere en stevige happen en drankjes zijn er tijdens de Vaderdaglunch bij Uit Je Eigen Stad.

Ken je See All This? Een kunstplatform waar bijna dertig musea en 27 galeries in Nederland aan deelnemen. Ik had er niet eerder van gehoord. Laatst bestelde ik een proefexemplaar van het magazine dat vier keer per jaar verschijnt.

Summer is coming en dan kan je deze Frozen Watermelon Rosé Sangria Slushies (hele mond vol) maar beter in de vingers hebben.

Wist je dat Den Haag nu ook een foodcourt heeft? Hofhouse heet het. Dit weekend is de officiele opening.

Fijn weekend!

Beeld: Meike Pichler
 1. Valencia tips: (kan ik wat terug doen naar je Loire tip!)
  Fietsen huren! Er zijn een hoop fietspaden, soms houden ze wel opeens op, gewoon over de stoep dan.
  Via het turia park fietsend naar het strand.
  Of naar de futoritsche gebouwen.
  Strandtent marina beachclub gin tonics a h zwembad.?
  Suppen in de haven.
  Paella op t strand.
  Pincho’s en paella in de stad.
  Museo de la Almoina
  Overdekte markt (2 stuks) a la de markthal. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *