Urban farming met moestuinzaadjes

Balkon moestuin

Nu de moestuinzaadjes-campagne van Albert Heijn voorbij is, begint het echte werk: binnenkort alle plantjes verpotten. Tenminste, als je net als ik een blij kind wil dat op een gegeven moment ook iets kan oogsten. En daar heb je wat voor over. Een nieuw balkon bijvoorbeeld.

Onze jongste is al weken erg druk met de zorg voor de bakjes, water geven en de groei meten. Voor haar plezier shopten wij genoeg boodschappen om de verzameling compleet te krijgen. Plus het bakje en ook boekje voor optimaal resultaat van de moestuin.

Een leuke en leerzame campagne deze keer; beter dan een lading plastic poppetjes verzamelen die je na 4 jaar nog op zolder tegenkomt!

 

2015-03-moestuin

 

Inmiddels ontkiemen de zaadjes stuk voor stuk voor het raam in de zon.  Het spul groeit als een tierelier dus dochter is gelukkig dat haar zorgtaakjes echt iets opleveren.

Potten of bakken?

Op naar de volgende fase, het klusje voor de ouders waar ik nog niet over had nagedacht: waar gaat de boel heen als de bakjes verpot worden?

In potjes of bakken? In de tuin of op het balkon? Waar is genoeg zon en plek voor groei en bloei? Met een zonnig balkon lijkt dat de beste plek. Maar die was nog niet moestuin-proof…

 

2015-03-24-moestuin-balkon

 

Balkon make-over

Dus maakten we na tien jaar eindelijk het balkon in orde en liggen er sinds kort nieuwe vlonders. Geweldig eigenlijk wat een moestuinzaadjes-actie nog meer oplevert!

Nu het er zo strak bij ligt, zie ik ook een gestylde balkon moestuin voor me. Voor inspiratie keek ik rond op Pinterest. Heel praktische tips zag ik bij IKEA, daar vind je een hele  pagina over urban farming.

Heb jij de bakjes al verpot? En ben je nog creatief bezig geweest of heb je het hele spul in een handige bak gedaan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *