Tiener in freaky museum

Musea leuk voor tiener?

De afgelopen twee jaar hadden we een museumjaarkaart. Het idee was om maandelijks, of in ieder geval elk kwartaal, een museum te bezoeken. Dat bleek een mooie wens, maar zo vaak is het er niet van gekomen. Jammer, want veel musea hebben leuke programma’s voor (jonge) kinderen.

2015-03-Kunsthal-Parra-muur

Saaie Rembrandts

Vlak voordat de museumkaarten afliepen bezochten we het Rijksmuseum om de Late Rembrandt te zien. Op de valreep toch nog wat Hollandse meesters meegeven aan de tienermeiden. Voordat ze straks als super-puber helemaal niet meer mee willen.

Na alle ‘beleef-onderzoek-en-doe’ musea zoals NEMO of het Kinderboekenmuseum, was het taaie kost voor ze deze keer. Dat het enorm druk was en ze daardoor weinig konden zien, hielp natuurlijk niet. Ik zag meer tieners hangen op de bankjes, met scheve bekkies wachten tot het eindelijk voorbij was.

Aan het einde maakten we nog een korte stop bij de Nachtwacht en het Melkmeisje en toen waren de meiden wel klaar met het verplichte cultuurlijstje. Saai vonden ze het. Benieuwd of we ze een volgende keer weer mee krijgen.

Welke musea zijn nog leuk voor tieners? Op een gegeven moment zijn ze de speurtocht door het museum of kleurplaat na afloop ontgroeit lijkt me, en dan?

Freaky in de Kunsthal

Laatst wilde een vriendin PARRA zien in de Kunsthal dus spraken we daar af. En kocht ik toch weer een museumkaart. Na de kleurige en absurdische figuren van PARRA kwamen we terecht bij de tentoonstelling ‘Your Light is My Life’ van Kristov Kintera.

Talks & Treasures - tieners in freaky museum

Talks & Treasures - tieners in freaky museum

Ik had er over gelezen maar het is zo bizar om te zien! Zijn installaties en sculpturen bewegen, maken geluid of geven licht. Het deed me denken aan Dali, omdat het zo toegankelijk en herkenbaar is. En toch ook weer niet. Het is zo freaky en absurd dat de meeste tieners het erg grappig zullen vinden.

Talks & Treasures - tieners in freaky museum

Talks & Treasures - tieners in freaky museum

De Kunsthal speelt dit voorjaar met het thema Freaky. Tot en met juni zijn er verschillende tentoonstellingen te zien die ze typeren als vreemd, duister, fantasievol en sprankelend. PARRA , Kintera maar ook de ‘furry fans’- fotografie van Lybeer zullen de tieners niet saai vinden.

Welke musea zijn nog meer leuk voor tieners?. Of zijn musea en tieners zowieso geen goede combi?

Check deze tips voor tieners in de krokusvakantie 2017.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *