Cocktail marquisette, let’s party!

De cocktail marquisette dronk ik voor het eerst op een feestje toen ik laatst in Parijs was. Zo lekker! En ook nog eens heel easy om te maken deze bruisende party cocktail.

Na wat glaasjes, zo makkelijk drinkt het, vroeg ik Christian om het recept van deze bruisende cocktail: “Très simple la marquisette, Elisabeth”.

Oui, oui, dan heb je mijn aandacht helemaal. Zie voor je: een typische Fransman, met allerlei klachten die bij 75+ horen, een slepend been en een bourgondisch lijf. En wat er ook gebeurt: er wordt gekookt en gegeten!

Gelukkig is ‘très simple’ ook echt niet ingewikkeld deze keer. Nog veel praktischer aan het recept van marquisette is, dat je de basis al drie dagen tevoren kan maken. Op de dag van je feestje voeg je alleen nog de bubbels toe om een sexy cocktail te serveren!

Kijk, van dat soort recepten kan je er niet genoeg hebben.

Cocktail marquisette recept:

Voor twee flessen mousserende wijn heb je nodig:

4 citroenen

1 liter droge witte wijn

1 kopje suiker

2 flessen mousserende wijn: Franse wijn, maar cava of prosecco bruist ook prima.

Cocktail marquisette recept

Cocktail marquisette recept

Bereiden:

Snij de vier citroenen in dunne schijfjes, haal de pitten er uit.

Doe de citroenschijven samen met 1 liter wijn en een kop suiker in een weckpot o.i.d. In ieder geval iets dat afsluitbaar is. Roer de inhoud door elkaar.

Zet de pot 3 dagen in de ijskast en roer de citrusmix elke dag even door.

Op de dag van gebruik (de derde dag) zorg je dat de bubbels gekoeld staan.

Neem een glazen kom of vaas om, doe er de inhoud van de citrusmix in en voeg twee flessen mouserende wijn toe. Even roeren, et voilà!

Met een mooie lepel en cocktailglazen vullen de gasten heel de avond hun glas zelf bij. Als je iets meer basis maakt in een aparte pot, vul je de kom makkelijk aan met de volgende fles bubbels.

Let’s party!

Deze cocktail Marquisette smaakt naar limoncello, maar dan minder zoet en veel minder alcohol. Een fijn drankje om het kerstdiner mee te starten of om oudjaar mee af te sluiten!

Dat drinkt best gezellig…

Fijne feestdagen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *