Kerstvakantie: tips, hotspots en leuke dingen

De kerstvakantie is eindelijk daar en dat werd tijd hier in huis. Tussen het uitslapen, hamster Bob tam maken, bankhangen, eten en feesten door gaan we het land in. We reizen van noord naar zuid deze kerstvakantie. Van Groningen naar Limburg en we landen voor het nieuwe jaar weer in Rotterdam.

Gezellige kerstdagen en leuke dingen linkjes

Ik wens je een heel relaxte en gezellige kerstvakantie! Voor het einde van het jaar, beloof ik nog een blog met een superfijne give away in samenwerking met Lantaren Venster. En ik deel ook een heel goed, niet ingewikkeld, typisch Frans en o-zo-lekker recept voor een party cocktail. Don’t miss it!

Mocht je nog inspiratie nodig hebben om je vrije dagen door te komen? Lees dan vooral verder en volg Talks & Treasures  via Facebook en Instagram.

Kerst en kunst? 

Kunsthal – Insteken, omslaan… Breiwerken van Chanel tot Westwood. Hij staat op mijn to-see lijstje deze vakantie.

Ben jij van Generatie X?  Ook al ben je van Y, Bit Rot door kunstenaar en schrijver (van het boek Generation X) Douglas Coupland is vast iets voor jou. Nog te zien tot 3 januari 2016  in Witte de With Center for Contemporary Art. Een aanrader volgens R.

Iets meer buiten Rotterdam? Groningen is de ‘place-to-be’ voor de David Bowie liefhebbers! Leuke tips om te eten in Groningen zijn welkom.

Kerstshoppen? Natuurlijk heb je nog iets nodig…

s Zomers Bloemen heeft tot en met 24 december a.s de winkel getransformeerd in kerstsferen, zo mooi! Ga zeker even naar binnen en kijk je ogen uit.

Kerstmarkten – Ben je nog niet geweest? Dan grijp je kans dit weekend bij Swan Market kersteditie en de Viva Las Vega’s Food Festival Xmas Edition.

Granny’s Finest Delftse Poort – over breien gesproken: ben je al gaan kijken bij de winkel van Granny’s Finest in Rotterdam? Zeker doen deze vakantie!

Een route langs de pop-ups in het centrum is wel zo handig en kan nog tot en met 24 december!

En de mooie etalages van de Bijenkorf bekijken kan natuurlijk altijd, zo sfeervol.

Talks & Treasures - Kerstvakantie Bijenkorf

Ik was laatst in Heerlen en het is er superleuk! Naast een bezoekje brengen aan het Glazen Huis kom je er makkelijk een gezellig dagje door. Oudste had graag willen kijken maar zit helaas met ons in Groningen. Wil jouw tiener ook gaan kijken?

Wist je dat er ook een indoor camping in Heerlen is tijdens Serious Request? Leuk voor R…

Wij gaan met kerst naar Limburg en R wil na het lezen van mijn blog heel graag naar Visual Vinyl in Schunck * (spreek uit: sjoenk).

Relax met kerst

Niks fijners dan op een luie dag naar de bioscoop te gaan. Oudste en R willen naar James Bond en jongste had het over Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba.

Ik zag laatst Le tout nouveau testament, een geestige Belgische film waarin de 10 jarige Ea, nee geen Eva, het verhaal vertelt: over God, die haar vader is, in Brussel woont en best een nare man is. Je kunt hem zeker ook met tieners zien. Neem wel wat popcorn mee!

Heel veel plezier deze kerstvakantie en gezellige kerstdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *