Restaurant Fitzgerald: romantisch en bijzonder lekker

Het best bewaarde geheim van Rotterdam is volgens mij de tuin van restaurant Fitzgerald. Die ontdekte ik een maandje nadat de zomer voorbij was. Dat is slechts één reden voor een extra bezoek aan deze culinaire plek vol romantiek. Voor het bijzonder heerlijke eten ga je sowieso terug. Daarbij komt het nieuws dat de excellente prestaties van de heren Fitzgerald deze week zijn bekroond met een eerste Michelinster.

Talks & Treasures - Fitzgerald Rotterdam

Dat de romantiek hier in de lucht hangt, werd meteen duidelijk toen we in de knappe groene stoeltjes genoten van het aperitief. De man-in-pak die na ons binnen kwam, vond een plekje aan de bar voor een drankje. Een kwartier later arriveerde een veel jongere, blonde, hoog gehakte vrouw die plaats nam naast de man.

Ze dronken samen iets en verdwenen na tien minuten naar buiten, het schemerdonker in.

Nee niet richting het tegenover gelegen Citizen M. Maar je zou zomaar een verhaal bedenken waarin dat wel gebeurt.

Zonde dat ze zo snel vertrokken, want de bijzondere bar is meer dan de moeite waard om langer te blijven. Bijvoorbeeld voor de fingerfoodkaart die er echt heel goed uit ziet.

Restaurant Fitzgerald met liefde

Talks & Treasures - Fitzgerald Rotterdam

Ik kan van alles vertellen over het eten dat heerlijk en verrassend was en de wijntjes waar ik een volgende keer met chauffeur voor terug kom. Op mijn blog voor Rotterdam Touris Information lees je meer over mijn avond (het eten en ook het interieur) bij Fitzgerald.

Minstens zo belangrijk is het om te weten dat je op de plek bij de glazen pui, naast de keuken, het meest mooie romantische Rotterdamse uitzicht hebt op het Witte Huis. Vooral als het buiten donker is. Weet dat ik die avond niet met mijn liefde aan tafel zat. En niet al teveel kon drinken, omdat ik nog moest rijden.

Bedenk eens hoe geweldig zo’n avond mét de liefde en lekkere drankjes zou zijn.

P.S. Ook goed te weten (dat zag ik later pas) is dat er een parkeergarage onder het restaurant is. En dat Fitzgerald een thuisbrengservice heeft.

Voor de compleet perfecte avond.

Andere restaurants met tuin en romantische plekken in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *