Weekend: Rotterdam, links & 3 carnavaltips

Wist je dat het zuiden van Nederland vandaag al vakantie krijgt? Voorjaarsvakantie, of beter carnavalsvakantie. Kom je uit het zuiden en wil je de carnavalsgekte ontvluchten? Kom gerust naar Rotterdam, hier gaat het leven gewoon door. En dit weekend is er ook weer zoveel leuks te doen!

Ik ga met oudste de stad in, onder andere om op zoek te gaan naar de juiste maat bomberjack (ja die zijn weer hip). Daarna wandel ik zeker richting de Meent want er is weer iets nieuws!

Weekend Rotterdam

Dit weekend opent Museum Rotterdam officieel de deuren in het Timmerhuis en start de tentoonstelling Rotterdammers en hun stad die gaat over de mensen achter de skyline, de gewone mensen uit de stad.

Museum Rotterdam

De toegang is gratis komende zaterdag en zondag en worden er allerlei leuke events georganiseerd. Wat mij superleuk lijkt, is Night at the Museum: op zaterdagavond rondleidingen in Museum Rotterdam en door de omgeving van het Timmerhuis. Museum Rotterdam

Brunch @Thoms

Op zondag viert restaurant Thoms de opening van Museum Rotterdam met een speciale brunch tussen 11:00 en 13:00. Wil je gaan? Reserveer op tijd. Over Thoms een andere keer meer, maar ik tip je alvast: een superfijne hotspot! Restaurant Bar Thoms

V11

Ken je V11? Het Lichtschip in de Wijnhaven? Een topplek voor muziekliefhebbers want er spelen regelmatig bandjes. Zondagmiddag om 14.00 vieren ze de opening van de Belly Bar  en ben je welkom als je houdt van:

Music ++++ Vinyl ++++ Prosecco ++++ Oysters ++++ Boardgames ++++ Beer ++++ and more!

Ik zie prosecco en oesters…let’s go! V11

Oogstmarkt

Hij is er weer! De Oogstmarkt aan het Noordplein. Zaterdag 6 februari vanaf 10.00 kan je weer terecht voor verse Rotterdamse groentjes, lekkere happen en meer. Oogstmarkt

IFFR – must see: Love & Friendship

Dinsdagochtend zag ik Love & Friendship en die was zo onverwacht leuk! Deze keer was de IFFRomschrijving bij de film perfect, een heel gezellige en vrolijke film waar je blij van wordt.

Een must-see voor als je op de valreep nog een filmpje wil pakken tijdens IFFR. Er zijn nog tickets voor de zaterdagavond! IFFR – Love & Friendship

3 tips voor carnaval

Wie nieuwsgierig is naar carnaval en speciaal daarvoor afreist naar het zuiden: have fun en let op als je in Brabant viert, daar gelden speciale carnavalsregels: Regel 1: geen ALAAF in Brabant!

Ik zou sowieso voor Limburg kiezen en als je geen carnavalsroots hebt dan is Maastricht een prima plek. Wil je niet als Hollandse toerist opvallen? Zorg dan dat je, net als de locals, echt goed verkleed en/ of geschminkt bent. In het zuiden maken ze er bijna een kunstwerk van, maar goed schminken kan jij ook leren.

De allerbeste tip voor elk feest en dus ook voor carnaval: eet goed! Dan houd je het makkelijk alle dagen vol. Een goed excuus om veel nonnevotten te eten, maar met een frietje zuur vlees in de middag maak je een soepele doorstart naar de avond en nacht.

Fijn weekend!

Wist je al dat het vandaag, vrijdag 5 februari, warme truiendag is? Het idee: trek een warme trui aan en zet de verwarming een tandje lager. Daarvoor is zelfs een trui ontworpen (én een instructiefilmpje gemaakt) die je zelf kan breien! Voor volgend jaar een idee, kan je dit weekend alvast beginnen.

Beeld homepage via Museum Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *