For the love of store Rotterdam

For the love of is een van de weinige nieuwe concept stores met een duidelijk concept: alle producten die je er kunt kopen zijn in één kleur. In december opende deze winkel aan de Rochussenstraat, ter hoogte van Eendrachtsplein en vlakbij de Nieuwe Binnenweg. Komende periode zijn alle spullen in rose gekleurd. Wees gerust: ook als je daar niet van houdt, kun je prima slagen.

Talks & Treasures - For the love of store Rotterdam 2Pretty in pink

Voordat ik de zoet rose gekleurde winkel binnenstapte, had ik net koffie gedronken bij het stoere Heilige Boontjes om de hoek. Daarna lijkt het interieur van For the love of heel sereen. Of ben ik direct in die mood door de kleur? De felrose winterjassen trekken al snel mijn aandacht. En vervolgens valt mijn oog op de oud rose zomerse suede sandaaltjes van By Far. Eigenaresse Michelle vertelt dat ze de ontwerpers van deze schoenen voor het eerst ontmoette in een café in Parijs. Ter plekke werden de sandaaltjes op tafel uitgestald en getest, waarna ze direct besloot dat deze exemplaren perfect passen in haar winkel. Hoe tof is het dat de ontwerpers ze speciaal voor haar in rose hebben gemaakt!

Talks & Treasures - For the love of store Rotterdam 1a

Als creatief met een design academy achtergrond zorgt Michelle er voor dat de inrichting van de winkel er strak en knap uit ziet. Heel grappig vind ik, dat het kleurconcept er voor zorgt dat het heel logisch lijkt om zomerse sandaaltje naast dikke winterjassen te zien. Bij The love of vind je duurzame producten met een verhaal, bekende merken als Fillipa K en lokaal moois zoals sieraden van de Rotterdamse Charlotte Wooning. Het assortiment wisselt van prijzig (inderdaad de pretty By Far-schoentjes die nog steeds lonken) tot prima-te-doen (en meteen gekocht) zoals de nagellakjes van Kure.

For the love of

Tot en met maart is het nog rose, daarna kleurt alles in de winkel: WIT. Wie nog twijfelt over de kleur van het moment, vrees niet: volgende week opent de webshop en daarin kun je (bijna) alle mooie producten ook in andere kleuren kopen! What’s not to love bij For the love of store.

P.S. Check als je er bent vooral de foto achter de balie, zo mooi! Het is Michelle’s afstudeerproject en ja, ook dat is te koop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *