Interieurplan voor een eclectische stijl

De volgende stap op weg naar een nieuw huis is het interieurplan dat styliste Robine maakte. Daarvoor deelden we allebei een paar weken lang knappe interieurplaatjes op een speciaal Pinterestbord. Terwijl Robine de verzameling moois aan de slag ging, peilde ik bij R de stemming voor de nieuwe sfeer en spullen in huis.

In ons eerste gesprek vertelde ik Robine dat ik graag een relaxte sfeer in huis wil zonder dat het rommelig wordt. Aan de andere kant wil ik geen strak designhuis, omdat het me nooit lukt om alles zo mooi en netjes te houden. Scandinavisch wit of Ibizaboho vind ik prachtig bij anderen of als vakantiehuis, maar moest het ook niet worden. En hoe moet dat straks met het-kastje-en-het-tafeltje-van-oma zonder dat het uit de toon valt met de nieuwe look? Een compleet vintage huis zag ik niet voor me en R (die er verder niet heel ingewikkeld over doet) al helemaal niet.

Eclectische interieurstijl

Robine merkte op dat ons huis veel natuurlijke materialen en kleuren heeft, van binnen en buiten. Vervolgens maakte ze een analyse van het Pinterestbord en hield bij bij het interieurplan rekening met mijn praktische wensen. De mood en stijl waarmee we verder gaan is eclectisch, zoals zij zegt: ” Een mix van clean design, vintage en een vleugje retro en art-deco.” Ik zou dat zelf nooit bedacht hebben en ik vind zo fijn dat ik er nu uit ben!

De volgende vraag is hoe je je inrichting transformeert tot een mooi eclectisch geheel?

Dat het niet een bij elkaar geraapt zooitje wordt. En ook daar heeft Robine gelukkig ideeën over. Eén van de eerste dingen die zij miste in onze woonkamer (en hal) is opbergruimte. Dat verbaasde me, want toen de kinderen klein waren, had ik juist daar de focus op. Ik kocht toen twee kastjes, zodat ieder zijn eigen speelgoed kwijt kon. En in het altijd mee-verhuizende-kastje-van-oma liggen de spelletjes, de oplaadkabels en achter het glas de wijnglazen. Bovenop alle drie de kastjes staan foto’s, kaarsen en soms bloemen. Daarnaast stonden er nog twee lage tafeltjes: een voor de TV, de ander voor (nog meer) bloemen en kaarsen.

Interieurplan & tips *2

In het interieurplan zijn voorbeelden opgenomen om spullen op te bergen, zodat er een rustige uitstraling is zonder dat het té strak wordt. Ik moest even wennen aan Robine’s tip om een dressoir te kopen die in de plaats komt van alle losse kastjes. Een dressoir…is iets waarvan ik dacht dat ik het nooit zou kopen. Of uberhaupt nodig zou hebben. Maar ze heeft gelijk: je kunt er alle rommel uit het zicht opbergen en bovenop zet je spullen die gezien mogen worden. R vond het trouwens een geweldige oplossing.

Een andere handige tip: gebruik een deel van één wand om ingelijste foto’s of kunst te hangen in plaats van het op kastjes, tafels en andere plekken neer te zetten. Dat ziet er niet alleen minder rommelig uit, het gebruik van je muren geeft een ruimere indruk van je huis. Echt? Echt. Nooit geweten. En dan niet zomaar van alles aan de muur hangen, omdat het toevallig eerder op een kastje stond. De truc is om alleen te kiezen voor dingen die je echt heel mooi vindt. Ga voor groot in plaats van de kleine kneuterige lijstjes.

Een beeld krijgen van het interieurplan voor mijn huis?

Mood & Style Elcectisch: mix van clean design, vintage en antiek met een vleugje retro en art-deco. Loft Brooklyn, LA, Stockholm – foto’s boven

Materialen & Kleuren

Natuurlijke materialen: (onbewerkt) hout, marmer, linnen, metaal, schapenvel, wol, klei/keramiek. 

Kleuren Lichte basis + zwarte accenten + groen, blauw

Gallery wall 

De komende tijd lees je regelmatig over interieurstyling op Talks & Treasures. Hoe je begint, het vervolg, handige tips & trucs of  slimme weetjes om je budget binnen de perken te houden.

Wil je meer weten of advies? Kijk dan eens op Act Productions Styling voor meer inspiratie en informatie over Robine.

Beeld homepage: via Oracle Fox; beelden daaronder: Daniele de Lange, Holly Marder, Daniella Witte, Amber Interiors, via Stilsucht,   Kristin Lagerqvist, Katie Stratton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *