Granny’s Finest: oma’s breien voor mooi merk

Ken je Granny’s Finest al? Dit Rotterdamse merk maakt niet zomaar prachtige breisels. De granny’s (én twee heren) breien de mooiste sjaals, mutsen en kussens in samenwerking met jong creatief designtalent. Dat zorgt voor hippe producten die goed voelen. Daar word je warm van toch?

Designed by the new, produced by the best, worn by the greatest

Laatst breiden de granny’s in de Bijenkorf Rotterdam. Ik was in de buurt en nam een kijkje bij de sjaals, mutsen en doeken.  En echt, de breisels zijn net zo geweldig en voelen even zacht als ze op de foto’s uitzien.

De producten van Granny’s Finest zijn ontworpen door jonge designers die er voor zorgen dat de breisels modern, supermooi en van goede kwaliteit zijn. Met verkooppunten door heel Nederland, waaronder de Bijenkorf, zijn de breiende ouderen een serieuze schakel de productieketen.

Talks & Treasures

Focus op ouderen

Granny’s Finest is een mooi concept om ouderen in de spotlights te zetten. Soms zelfs letterlijk. Als sociale onderneming willen de oprichters de sociale contacten voor ouderen te versterken. De handwerkclubs in vijf grote steden zijn de basis waar ouderen samenkomen voor hun hobby en samen de ontwerpen breien.

Naast gezelligheid tijdens het breien, levert het hen ook contact op met de jongere generatie én het gevoel van een nuttige bezigheid. De ouderen in mijn omgeving zouden graag nog actief willen bijdragen aan een modern merk dat echt iets oplevert. Geen truttige activiteiten en bingo’s, want daarvoor staan ze teveel in het leven.

Ik sprak een van de oprichters en hij vertelde dat het enthousiasme voor breiclubs in andere plaatsen groot is. Helaas is er nog geen club in Limburg. Maar het merk groeit flink, dus wie weet!

Mooi en goed merk

Granny’s Finest is een goed voorbeeld van een mooi en sterk merk. Dat wil je graag hebben. Of iemand geven. Je kunt al het moois heel makkelijk kopen via de webshop.

Leuk om te weten: de oma’s schrijven vaak een kaartje bij het product dat ze gemaakt hebben. Nog leuker: via de website van Granny’s Finest kan je die oma weer een bedankje terug sturen!

What’s not to love aan Granny’s Finest!

Beeld homepage: Machteld Bunskoek via www.grannysfinest.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *