Vinyl is back!

Voor wie het nog niet weet….vinyl is back! Robert is erg happy dat zijn oude liefde weer terug is.

Heeft hij zijn platencollectie niet voor niks bewaard. Beter nog, de verzameling kan na het CD-tijdperk eindelijk weer aangevuld worden. Hoe fijn is dat!

Meters LP’s

Ik moet bekennen, tijdens de verhuizing tien jaar geleden, had ik de meters aan LP’s het liefst verkocht. Of weggegeven. Zelfs weggegooid. Het nam een groot, te groot, deel van de woonkamer in beslag. Dat krijg je als je liefde jarenlang werkt in de platen-business.

Als compromis verdwenen ze in het nieuwe huis naar een plek uit het zicht. Samen met de platenspeler. Tot vorig jaar, toen vinyl een come-back maakte. En dan leeft de echte muziekliefhebber helemaal op.

 

Vinyl1

 

Kantoor vinyl

De platenspeler deed het na jaren stilstaan niet meer dus kocht ik Robert vorig jaar een sexy Crosley platenspeler. Voor op kantoor, dat leek me een slim plan. Want hoe handig is het als je plaatjes in de stad koopt om die meteen op kantoor te draaien? Goed idee vond hij ook.

 

Plaatjes draaien

Thuis probeerden we de Crosley uit en ontdekten we iets bizars: de meiden begrepen er niks van, waarom moet je een plaat omdraaien? Ze hingen boven het apparaat, en er tegenaan, oeps…opletten voor krassen op de nieuwe XX! Krassen? Maakt toch niet uit? Hun conclusie: teveel gedoe zo’n plaat.

Inmiddels groeit de platencollectie op kantoor best aardig. Man is erg gelukkig met zijn mini-DJ-booth-at-the-office. Nu de CD- speler kapot is, denk ik er over om de CD’s ook maar weg te halen uit de woonkamer. Misschien een klein vinyl-hoekje?

Heb jij nog platen in huis of heb je laatst nog een nieuwe gekocht?

 

Fijn weekend!

P.S.

Laatst kwam ik dit bericht tegen waarin uitgelegd wordt hoe je vinyl schoonmaakt.

Geen weer om veel buiten te zijn dit weekend maar met deze Kumquat citrus plant heb je de lente binnen.

De echte vinyl-fan heeft Record Store Day op 18 april al in zijn agenda gezet.

Onze oudste is fan van bijna alles van de Paperchase Store in de Bijenkorf. Ik ga dit weekend maar eens kijken voor haar verjaardag volgende week.

 

 

 

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *