Toetsweek de lux & weekendlinkjes

De allereerste toetsweek voor jongste komt er aan en dat wordt meer een extra vakantieweek. Net als bij oudste in de brugklas (daarna verdwijnt dat helaas) hebben de cijfers op de middelbare school iets magisch voor haar.

Op de basisschool (Montessori) kregen ze nooit cijfers of toetsen (behalve CITO). Daarbij heeft ze als voetbalspits een scoordersmentaliteit.

De ideale combinatie voor fijne cijfers het afgelopen half jaar. 

Ze heeft er echt fun in om te laten zien hoe hoog ze kan scoren. Vooral thuis, liever niet in de klas. Pubers willen niet opvallen.

Luxe toetsweek

Met de wetenschap dat dit een tijdelijke luxe is, geniet ik er extra van. Maak ik een verse voorraad pancake muffins met chocola, blauwe bessen en banaan voor de meiden.

En waarom wist ik niet dat een tosti/ grillijzer een onmisbaar item is in een huis met pubers?

Maar eerst weekend!

Tips Rotterdam & weekendlinkjes

Vandaag is de (uitverkochte) try out van Ma, de theatervoorstelling met Erik Corton gebaseerd op het boek van Hugo Borst. Vanaf 12 januari start de tour. 22 januari en 2 juni a.s. spelen ze in Rotterdam.

Vrijdag 12 januari a.s. zie ik Pumarosa in Rotown. Tip van de liefde. Staan in het voorprogramma van Depeche Mode en schijnen één van de ontdekkingen van 2017 te zijn.

Creatieven zweren bij de boeken van Haruki Murakami en kunnen dit weekend hun hart ophalen tijdens het Murakami Weekend op het cruiseschip SS Rotterdam.

Later deze maand begint het International Film Festival Rotterdam weer. Voordat het over is, ga je zeker naar Molly’s Game. Wij zagen hem afgelopen weekend in KINO.

Voor je agenda: OBJECT Rotterdam komt er weer aan begin februari (9 tot en met 11).

Deze zuurkoolschotel op het menu dit weekend!

Wie deze maand nog naar Marseille gaat, checkt Matière NoireWaar is mijn ticket?

Tof dit! Kalender seizoensgroenten én recepten ineen.

De perfecte zoete snack om gestresste pubers in de chillmodus  te helpen. Want naast de toetsweek begint voor een aantal scholieren ook de eerste eindexamenronde.

Hopelijk is het na afloop van de toetsweek mooi weer, zodat we net als vorig weekend (hier en beeld homepage)kunnen uitwaaien aan zee.

Toen hingen we bij een van deze favorieten aan zee.

Heb een goed weekend!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *