Deze 3 nieuwe tentoonstellingen in Rotterdam wil je zien

Pak je agenda alvast want deze drie nieuwe tentoonstellingen wil je zien. Twee starten dit weekend, de laatste in de lente. Nieuw jaar, nieuwe maand, nieuwe ronde, nieuwe kansen en de nieuwste expo’s in Rotterdam.

Waarom juist deze drie nieuwe?

Ik hou van de tegenstellingen op verschillende manieren. Van mooi met iets geks en nieuwe toekomstplannen met een vleugje romantiek tot extravaganza plus passie in combinatie met vakmanschap.

Alles zit er in.

Get Unwired + yogasessies in Nederlands Fotomuseum

Get Unwired is de ideale tentoonstelling voor iedereen die zichzelf heeft voorgenomen minder online te zijn in 2018. En zoals dat gaat met goede voornemens: die moet je volhouden. Deze tentoonstelling van beeldend kunstenaar Jacqueline Hassink gaat je daarbij helpen.

Hoezo?

Bij binnenkomst word gevraagd je schoenen uit te doen en je telefoon in te leveren. Zo ervaar je, al is het maar voor even, hoe het unwired leven is. Dat wordt versterkt door de enorme landschapsbeelden uit landen als IJsland en Japan. Het contrast is te vinden in de alledaagse portretten van in hun telefoon verzonken forenzen.

TIP: Misschien een tikje gek maar daarom juist heel leuk zijn de Unwired yogalessen ín het Nederlands Fotomuseum!

Get Unwired is te zien van 20 januari tot en met 6 mei 2018.

Museum Rotterdam – Coolsingel van de toekomst

Vorige week zag ik COOLSINGEL, de tentoonstelling over dé Rotterdamse straat in Museum Rotterdam. Prachtig om te zien hoe romantisch Rotterdam ooit was. Vanaf dit weekend start de nieuwe tentoonstelling Coolsingel van de toekomst. Daarin zie je de toekomstplannen en meer over de achtergrond van de nieuwe plannen.

Welk gevoel geeft de Coolsingel ons straks en wat zou dat voor de stad kunnen betekenen? Hopelijk komt er meer ruimte voor knusse plekken en romantiek op deze Rotterdamse straat.

Museum Rotterdam – Coolsingel van de toekomst is te zien van  tot en met 

Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years – Kunsthal

Vanaf 27 mei 2018 is Rotterdam weer in de ban van mode en couture! Dit keer met een overzichtstentoonstelling ter ere van het 25 jarig jubileum van ontwerpers Viktor&Rolf. Hiervoor werkt Kunsthal opnieuw samen met gastcurator Thierry-Maxime Loriot (die we kennen van eerdere succesvolle tentoonstellingen over Jean Paul Gaultier en Peter Lindbergh).

Wat we gaan zien?

Wat niet. Van ontwerpen uit de archieven en spectaculaire creaties tot nooit eerder getoonde werken uit de nieuwste collecties.

VIKTOR&ROLF: FASHION ARTISTS 25 YEARS is te zien in de Kunsthal van 27 mei 2018 tot en met 30 september 2018.

Komende maand opent tijdens Art Rotterdam nog meer moois waarover een andere keer meer. Ook nieuw maar niet in Rotterdam is de tentoonstelling van Martin Puryear in Museum Voorlinden.

En dan daarna uitwaaien aan zee.

Beeld homepage bij Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years – Kunsthal | The House At The End Of The World, 2005, Chromogenic Print © David LaChapelle Studio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *