De geheimen van Metropolis 2017

Vorig jaar keek jongste op Metropolis naar White en besloot ze ter plekke fan te worden van de Schotse band. Slimme meid, twee maanden geleden speelde het jonge bandje opnieuw in Nederland. Nu in Rotown. Wie weet what’s next? R tipt de fijnste nieuwkomers voor jouw to-go-see-list.

Op zondag 2 juli zet Metropolis in het Zuiderpark de beste nieuwe bandjes van dit moment op de kaart. Wie alleen de grote festivals in Nederland bezoekt, mist het geheime talent dat begint op toffe events als deze. Naast veel muziek is het Rotterdams festival minstens zo leuk door de familiesfeer en de gratis toegang.

Bovendien is het een van de betere festivals om je tieners voor de eerste keer alleen een ‘festivalterrein’ te laten verkennen. Het duurt maar één dag en je komt er makkelijk met de metro. Geen ingewikkelde kampeer-, breng- of haalsessies.

Wie zijn  dan die verborgen toptalenten? Welke bands moet je gezien hebben, voordat ze bekend raken bij het grote publiek? Net als vorig jaar geeft R een voorzetje uit de line-up. Toen tipte hij Alex Vargas die je inmiddels al vaker hebt gehoord op de bekende radiostations.

Dé to-go-see-list voor Metropolis 2017

  • Naaz – 19 jaar is deze Rotterdamse. Voor liefhebbers van singer/songwriters om het festival rustig mee af te trappen (13:00)
  • Joseph – Close harmony folkpop van 3 zusjes uit Oregon (15:15)
  • Yungblud – Jong, Brits met een wie-doet-mij-wat attitude. Klinkt als Alex Turner van Arctic Monkeys in een hiphop-verpakking. En nog dansbaar ook (16:30)
  • J. Bernhardt – Soloproject van de zanger van de Belgische band Balthazar. Geen festival is tegenwoordig compleet zonder een band uit Belgie. (17:00)
  • The Orwells – catchy gitaarsongs in de stijl van The Pixies om het festival mee af te sluiten (19:30)

Neem je kleedje mee want met een beetje weer zit je in het Zuiderpark zomaar te picknicken aan het water!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *