Picknicken aan het water in Rotterdam

Buiten eten geeft het ultieme zomergevoel en picknicken aan het water helemaal. Laatst zat en at ik in Rotterdam weer eens op een kleedje en dacht: waarom niet vaker met een broodje, kaasje en glaasje naar het niets staren? Het liefst op een plek aan het water. Om de wijn koel te houden. Of de voetjes in te steken.

Als je deze foto ziet van een picknick met de New Yorkse skyline op de achtergrond denk je toch: wanneer?

Talks & Treasures - picknicken aan het water Rotterdam

Hetzelfde gevoel krijg ik in Parijs waar je zoveel meer mensen ziet picknicken aan het water. Zoals hier, bij het Canal Saint Martin.

Talks & Treasures - gezonde en groene hotspots in Parijs

Maar waar ga je dan in picknicken in Rotterdam? Zomaar in een bos of op een stukje groen? Welnee, alleen op de mooiste plekken aan het water. Daar hoeft niet per sé een stukje gras bij. Maar die zijn er natuurlijk ook.

Stadse picknick aan de singel, kade of haven

Rotte

En waar dan bij de Rotte? Jij mag het zeggen, want er zijn plenty plekken om je kleedje neer te leggen. Vergeten iets mee te nemen om te eten? Ik dacht laatst: je belt voor een pizza en het is opgelost. Of je haalt iets lekkers bij een van de fijne tentjes op de route, zoals CROOS.

Maritiem District – Wijnhaven

Waarom hier alleen mensen zitten als de hogeschool en kantoren pauze hebben, is mij een raadsel. Je haalt een kipje (of laat hem bezorgen..) en drankje bij Alan & Pim’s en klaar.

Heemraadssingel

Ben je op zoek gegaan naar de hotspots op de Nieuwe Binnenweg? Dan vlij je daarna neer langs de singel op het groen. Nog veel fijner: je broodje, kaasje, worstje en wijntje haal je om de hoek bij Vermeyden. Een van de betere traiteurs in Rotterdam.

Maaskade

Op de fiets of wandelend langs de Maas is er altijd wel een bankje of plekje om te zitten en het rasecht Rotterdamse uitzicht in je op te nemen. Je zou er haast niet aan denken zo simpel kan je picknickplek soms zijn.

Groene plekken met water Rotterdam

Bergse Bos

Een BBQ- en picknickwalhalla is dit bos in het weekend. Daar moet je zin in hebben. Liever uit de drukte en de luchten? Zoek een bankje bij een van de vijvertjes of langs de sloten tussen de bomen.

Talks & Treasures - picknicken aan het water Rotterdam

Vroesenpark

Sinds het Vroesenpaviljoen is neergestreken in Rotterdam Noord is het hier een gezellige boel. Met heel lekker eten. Maar je hoeft natuurlijk niet op het terras. Je kan ook in het gras blijven. Aan het water. Eendjes kijken.

Het Park

Op de schommel of aan het water, het kan allebei in een van Rotterdams bekendste parken. Wie eerst zijn lekkers haalt bij Parqiet, zoekt daarna een kalm plekje voor een zomers snoezelslaapje.

Eiland van Brienenoord

Zouden die Schotse Hooglanders blij zijn met een picknick? Het groene geheim van Rotterdam heeft prachtig uitzicht op het water.

Dakpark Rotterdam

Het grootste dakpark van Europa is Dakpark Rotterdam. Het heeft geen vijver of sloot maar wel…watertrappen! Als je klaar bent met de picknick en je zoekt verkoeling dan ga je de trap af. Of op.

Kralingse Bos

Tja waar kan je niet picknicken in dit Rotterdamse bos? Maar bootjes kijken op de Kralingse plas doe je toch het beste op een plek langs het water. Liefst rond borreltijd. En blijven hangen tot zonsondergang.

Zuiderpark

Met Metropolis in zicht, staat dit park weer op mijn netvlies. Het is enorm groot. Zelfs het grootste stadspark in Rotterdam. En met genoeg ‘langs het water plekken’. Plus een strandje. Wat denk je van kajakken huren?

Inspiratie voor een makkelijke gevulde picknickmand.

Beeld picknick New York: Ben Duchac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *