Gezond Talks, weekendtips & Rotterdam

Komend weekend ga ik weer verder met mijn nazomer projecten: gezond koken en rennen met oudste. Ik beken dat ik met warme temperaturen zo’n beetje alles loslaat wat niet dringend noodzakelijk is (lees: sporten). En zoveel mogelijk geniet van wat zo weer voorbij kan zijn (lees: buiten, in de zon, aan het water, op het dak). Met alles wat dat moment alleen maar gezelliger maakt (lees: easy food en drankjes).

Helaas heeft oudste daar minder last, die gaat vrolijk buiten in de volle zon sporten en vraagt daarvoor nog even wanneer WE weer gaan rennen. Nou, dus, nee, niet vandaag…Vanaf vrijdag weer?

Vandaag beweeg ik vast een beetje: wandelen naar een terras aan het water…

Om heel gezond te genieten, voordat het weer voorbij is!

Ter inspiratie voor het weekend de leukste tips in (de buurt van) Rotterdam:

Rotterdamsekost

He ja, om te beginnen met eten! Een foodfestival zonder foodtrucks, maar met Rotterdamse koks en containers, kunst en muziek. Een Rotterdams feestje dus in het Museumpark. En nee, Herman komt niet naar Rotterdamsekost. Van 16-18 september kan je de zomer nóg eens culinair afsluiten en cultureel beginnen.

Talks & Treasures-gezond-talks-weekendtips-rotterdam-1

Happy Streets

Happy Streets zorgt er dit weekend vanaf vrijdag voor dat heel veel straten in Rotterdam anders dan anders zijn! Dat begint op vrijdag met Park(ing)day: parkjes maken van parkeerplaatsen. Gevolgd door Walk’in Rotterdam op zaterdag en op zondag de allereerste Open Streets in Nederland. Op de Goudsesingel, Mariniersweg, het Oostplein en Burgemeester van Walsumweg is er allerlei leuks te doen. Check Happy Streets voor de activiteiten.

Bridget Jones’s Baby

Omdat ik Absolutely Fabulous niet ga kijken en ik heel nieuwsgierig ben of het leuk is: deel 3 van Bridget Jones én Bridget Jones na ruim 10 jaar. En omdat ik benieuwd ben naar Renée Zellwegers nieuwe ‘oude’ look. Bridget Jones’s Baby zie je bij voorkeur met vriendinnen…

De Kaapse Vintagemarkt

Voor wie liever buiten tussen de spulletjes struint: bij de Kaapse Vintagemarkt op het Deliplein sla je vast je slag. Komende zondag is vanaf 12.00 de laatste editie van dit seizoen. En Posse van de overkant doet ook mee, nice!

Food & Art

In Schiedam, om de hoek zeg maar, vind je op 17 en 18 september in verborgen stegen een mix van food & art bij leuke locaties als een oude soda fabriek, leegstaande kerk of een verlaten pakhuis. Verborgen steden Food & Art 

De duinen in bij Oostvoorne

Vooruit, iets buiten Rotterdam maar o zo fijn om uit te waaien in de duinen. Wie tieners heeft neemt ze mee voor een portie buitenlucht, heel gezond. Zondag is Duinendag in Oostvoorne en pik je daar net even iets anders mee over de duinen dan normaal.

Beeld homepage @Happy Street; daaronder @Rotterdamsekost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *