Oui, c’est le week-end, tips Rotterdam & weekendlinkjes

Oui, oui, we luiden het weekend in met drankjes ergens in Paris. We hebben (nog) geen plan voor ons dagje Parijs dus tips om ons ter plekke op de feestmaand te storten, zijn welkom. Ik had een rondje kerstmarkt bedacht voor de liefde, maar de kleine knusse marktjes gaan pas in december open. En ‘onze marché Noël’ op de Champs Élysées is zelfs helemaal verdwenen.

Verder gaan we dit weekend de open haard aansteken en lootjes trekken. Want ook zonder oma (en haar chocolade letters) willen de meiden nog Sinterklaas vieren. Terwijl wij dachten (wensten) dat we meteen door konden naar de kerst.

Hoe ziet jouw weekend er uit? Hieronder een paar linkjes ter inspiratie voor moois, leuks en lekkers komend en volgend weekend.

Tips Rotterdam & toffe weekendlinkjes

Opgelet als je van glimmers en glitters houdt: de juwelenbeurs Het Juweel Rotterdam in het Wereldmuseum is dit weekend.

De Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein is er elke zaterdag in MINI, XL of XXL variant.

Superleuk de filmloods Petit Palais op het Schouwburgplein met dit weekend Moulin Rouge en volgend weekend The Florida Porject en Into the wilde met Sean Penn.

Zo gelachen bij Minis Plus van Hadewych Minis gisteren! Go see als je de kans hebt.

Ga jij naar Black Friday Rotterdam? Altijd bewondering voor mensen die zich door de massa begeven om dat ene dure item voor een prikkie te scoren.

Maandag hoort soms nog bij het weekend, zoals 26 november als Aloha weer de maandelijkse oesters, mosselen en bubbels organiseert.

En vanaf volgende week is er weer schaatsen bij IJsvrij in Het Park! Eerst een rondje schaatsen en daarna borrelen?

Voor je het weet is het december en zijn de tickets voor deze tof klinkende voorstelling in Walhalla alweer verkocht: F*ke It van de Gestampte Meisjes.

De liefde lijkt het wel wat, Lille in de kerstvakantie.

Winterproof party tenue.

Romantisch hoor, deze 92e kerstwandeling naar de 267-foot hoge oudste sequoia in Sequoia National Park.

Object Rotterdam komt er weer aan begin 2019!

Erg benieuwd naar de overzichtstentoonstelling ‘I’m Your Mirror’ van de Portugese kunstenaar Joana Vasconcelos in de Kunsthal. Nog even geduld, maar vast in je agenda voor juni 2019.

Hoe cool is dit als Sintcadeau of vervroegd kerstcadeau of ter inspiratie voor je kerstdiner: kookles in het Parijse appartement van chef-kok Dominique Dury aan de boulevard de Charonne.

Ter inspiratie voor je pubers deze 3-in1 les: een interactieve versie van het Pieter Bruegel’s schilderij Nederlandse Spreekwoorden. Die dan ook nog eens zijn vertaald in het Engels.

Perenflappen voor de peren die maar niet van je (onze) fruitschaal komen.

En als je dan toch het bladerdeeg uit de vriezer haalt: deze brie en cranberrytaartjes!

Wat je altijd al wilde weten (of niet, maar nu dan toch): er is onderzoek gedaan naar hoe en waarom de kat zich wast.

Heb je pubers in huis? Volg dit.

Had ik laten weten dat de liefde en ik verslaafd zijn aan The Good Wife op Netflix? Het laatste seizoen gisteren gestart. Daarna moet ik eerst bijslapen en ontwennen van mijn doordeweekse goodwife-avondwijntjes (elke aflevering plopt Alicia een fles open, gaat er een tequilashot in of een cocktail).

Als dat weer in orde is, check ik deze longlist van nieuwe series op Netflix.

Jij nog tips voor dit weekend (of voor Netflix).

Heb een goed weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *