Rotterdam – weekendlijstje leuke plekken en lekker eten

Het lijkt een zonnig weekend te worden! Hoe perfect getimed voor de laatste buitenfestivals van dit seizoen. Ja die zijn er nog, Rotterdam is nog niet helemaal klaar met de zomer…

De leukste plekken in de stad dit weekend?

Wat mij betreft daar waar je lekker kan eten, maar er is meer! Een weekendlijstje met linkjes voor jou:

Djmaa el Fna

Van een andere cultuur proeven? Mix een openluchtrestaurant met het thema Marrakech en je krijgt de mooiste en lekkerste dingen. Bij dit festival staat het koken, bakken en grillen van gerechten van over de hele wereld centraal. Van couscous, sfenj en gringo tot tajine, bestilla, msemen en muntthee en van bagrir en barbecue tot chwa. Gezellig met je familie eten en sfeer proeven bij Djemma el Fna. Van 25-27 sept.

Proeft Rotterdam

In een van mijn favoriete straten in de stad rijdt de tram eet je bijzonder en bizar lekker komende zondag! Tussen 12.00-18.00 geen tram maar door de Van Olenbarneveld maar kramen vol met eten bij Proeft Rotterdam. Denk: zondagmiddag, zonnetje, eten, rondneuzen, vrienden, en wat drankjes. Relaxed!

Talks & Treasures - weekendlijstje

IN DE BAK

Geen eten bij dit mini-festival in de oude gevangenis aan de Noordsingel komende zondag. Ooit kwam ik als advocaat nog wel eens in de gevangenis. Het is een bijzondere wereld waar je zeker een kijkje moet nemen als het kan. Gaan dus en neem je tieners mee! Scheelt weer een opvoeddingetje als je ze mee laat lopen met de gevangenistour. Daarvoor moet je wel een kaartje kopen, de rest is gratis.

Ook leuk: kom meer te weten over hoe het er over een tijd uit ziet De Tuin van Noord

Rotterdam Pride

Het Pride-festival is al gestart en heeft dit weekend zoveel op het programma staan dat je zeker even een kijkje moet nemen. Ben je zaterdag in de stad dan is er van alles te doen en zien op het Schouwburgplein en de Van Oldenbarneveldstraat. Geen gay pride maar voor iedereen, de hele familie -ja ook tieners, juist die- mee in de regenboog.

Wil je nergens heen dit weekend? Dan geniet je hopelijk thuis van het lekkere weer.  Maak je mijn makkelijke en lekkere Indian Summer soepje en neem je het er eens lekker van in de zon!

Goed weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *