Somber zonder zon? Niet nodig!

Ben je toch wat somber geworden door de regen? Dan is Trainwreck, die nu in de bioscoop draait, een aanrader!

Wist je dat het weer in Nederland nog zo slecht niet is? Laatst las ik in een artikel de suggestie, dat het niet de zon is die gelukkig maakt, maar juist de wisseling van de seizoenen. Verhuizen naar de zon maakt ook niet gelukkiger, blijkt uit onderzoek. Nog niet overtuigd? Dan helpt een filmpje wellicht.

Trainwreck: verrassend grappig

Het is de perfecte film voor een regenachtig avondje verstand-op-nul! De klunzige Amy doet je denken aan Bridget Jones. Maar in deze film zijn de man-vrouwrollen omgedraaid en vertolkt Schumer als een vent haar liefdesleven. De meest grappige situaties vloeien uit deze opmerking van haar vader: ‘monogamie isn’t realistic’. Ze verslijt de ene na de andere nachtelijke scharrel, terwijl ze overdag op de redactie van een vunzig mannenblad werkt.

Amy uit Trainwreck is een brutale wietrokende tante met te strakke, te korte rokjes en ze heeft weinig met soft love. Of toch? Met haar brave zus haalt ze herinneringen op uit hun jeugd en dat geeft duidelijkheid over haar keuzes. Intussen raakt ze van de kaart als ‘de ware’ voorbij komt.

Mis je zon?

Het verhaal klinkt niet heel spannend, maar is verrassend hilarisch in beeld gebracht. De in Amerika succesvolle standup comedienne Amy Schumer schreef deze komedie én ze speelde zelf de hoofdrol. In haar eigen standup show op Comedy Central is ze een stuk grover dan in de film en spaart ze zichzelf niet. Dat zie je duidelijk terug in de film.

Trainwreck is een aanrader voor iedereen die de zon mist en nog niet aan de regen is gewend! Het schijnt dat het weer nog even zo blijft dus er zit niks anders op dan er iets moois van te maken. En veel te lachen natuurlijk.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *